Προγραμματικές δηλώσεις και νέα μέτρα

12:50 14/11/2011 - Πηγή: AEK365

Τις προγραμματικές του δηλώσεις θα παρουσιάσει σήμερα ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη Βουλή, μέσα από τις οποίες αναμένεται να αναγγελθούν πολλές αλλαγές και λιτότητα έως το 2015.

Τη στιγμή που πιέζει η λήψη της 6ης δόσης από την ΕΕ, αλλά τίθεται και ερωτηματικό στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο

αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου Ασφαλιστικού, αν διαπιστωθεί υπέρβαση κόστους, με βάση την αναλογιστική μελέτη που θα γίνει, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Στόχος παραμένει η μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ ως το τέλος του 2014.

Παράλληλα, το μνημόνιο προαναγγέλλει και νέο φορολογικό έως την άνοιξη, ενώ μεταξύ άλλων επιβάλλει το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

«Ειδικότερα, στο κεφάλαιο που αφορά νέο φορολογικό σύστημα προσδιορίζεται η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τον Μάρτιο και προβλέπεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να υπάρχει το περιθώριο για μειώσεις συγκεκριμένων φορολογικών συντελεστών», αναφέρει το δημοσίευμα. Έτσι, θα μπει φρένο σε περαιτέρω αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών και νέες οριζόντιες περικοπές στις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων.

Επίσης, επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις με στόχο έσοδα 35 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2014 και συνολικά 50 δισ. ευρώ έως το 2015, ενώ θα κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί.

Επιπλέον, στο νέο μνημόνιο πιθανότατα θα γίνει μια νέα τροποποίηση του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, αν διαπιστωθεί ότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχε προβλεφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα