Πρόκριση θρίλερ για Γιούβε

00:27 21/3/2012 - Πηγή: AEK365

COPPA ITALIA- ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ- ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ- ΜΙΛΑΝ: 2-2 παρ. (2-1)
Γήπεδο: Γιουβέντους Στάντιουμ
Η Γιουβέντους είναι η πρώτη φιναλίστ του Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς κατάφερε να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση καθώς κέρδισε με 2-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο δηλαδή είχε κερδίσει και η Γιουβέντους στο Μιλάνο.
Στην παράταση ωστόσο, ο Μίρκο Βούτσινιτς με έναν κεραυνό έκανε το 2-2 κι έδωσε την πρόκριση

στη «Μεγάλη Κυρία».
Το ματς είχε πολύ πάθος στα πρώτα λεπτά αλλά ελάχιστες φάσεις. Η Γιουβέντους απείλησε με τον Βούτσινιτς στο 5', ενώ στο 13' ο Ιμπραΐμοβιτς εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση πάνω στο τείχος.
Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στη Μίλαν και δημιουργήθηκε στο 20ο λεπτό. ο Ιμραΐμοβιτς μπήκε από αριστερά στην περιοχή έκανε το διαγώνιο πλασέ αλλά ο Στοράρι έπεσε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό ο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά, αλά δε βρήκε στόχο.
Η Γιουβέντους είχε ένα καλό σουτ με τον Βούτσινιτς στο 24' και η Μίλαν στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Σέεντορφ, αλλά η Γιουβέντους κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο 28'.
Ο Μεσμπά έκανε λάθος από αριστερά, ο Λιχτστάινερ γύρισε στη μικρή περιοχή κα ο Ντελ Πιέρο αφού πέρασε και τον Αμέλια έκανε το 1-0.
Στη συνέχεια η Μίλαν κατέρρευσε και στο επόμενο λεπτό ο Πίρλο παραλίγο να κάνει το 2-0.
Η «Μεγάλη Κυρία» είχε ακόμη μια καλή φάση στο 45+2' με τον Βούτσινιτς να σεντράρει από αριστερά, τον Τζιακερίνι να πιάνει την κεφαλιά και στη συνέχεια τον Ντελ Πιέρο να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Μίλαν μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και έφερε το ματς στα ίσια με φοβερή κεφαλιά ψαράκι του Μεσμπά στο 50ο λεπτό.
Στο 66ο λεπ΄το ο ΜΟυντάρι εν έκανε καλά την προβολή μετά από σέντρα του Αντονίνι, ενώ στο 67' το σουτ του Βούτσινιτς βρήκε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Η Μίλαν κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 81ο λεπτό.
Ο Μάξι Λόπες πήρε την μπάλα με όμορφο γύρισμα μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε τον Στοράρι.
Στο 86ο λεπτό η Γιουβέντους θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αλλά ο Αμέλια απομάκρυνε το πλασέ του Μποριέλο κι έστειλε το ματς στην παράταση.
Η Γιουβέντους μπήκε πολύ δυνατά στην παράταση και στο 91' το σουτ του Βούτσινιτς περασε λίγο άουτ. Ένα λεπτά αργότερα ο Αμέλια απέκρουσε το πλασέ του Τζιακερίνι και στο 94' το σουτ του Κάσερες κόντραρε και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Μίρκο Βούτσινιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με φοβερό σουτ έκανε το 2-2.
Στο 113' ο Αμελια έπεσε και απομάκρυνε το καλό σουτ του Μποριέλο και στη συνέχεια οι πάικτες του Κόντε άντεξαν στην πίεση της Μίλαν.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Λιχτστάινερ (90' Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Τσέλιε, Τζιακερίνι, Πίρλο, Βιδάλ, Πέπε (63' Μαρκίζιο), Ντελ Πιέρο (74' Μποριέλο), Βούτσινιτς.
ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Μεσές, Σίλβα, Μεσμπά, Αντονίνι, Ακουιλάνι (68' Νοτσερίνο), Σέεντ
Keywords
Τυχαία Θέματα