Προκρίθηκαν τα φαβορί

18:53 24/9/2012 - Πηγή: AEK365

Στους αγώνες μετέχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών. Οι εννιά από τις δέκα αθλήτριες του top10 δίνουν το παρών στην ιαπωνική πρωτεύουσα, πλην της Σερένα Γουίλιαμς που επέλεξε να ξεκουραστεί.
Στις πρώτες αναμετρήσεις του πρώτου γύρου δεν υπήρξε καμία μεγάλη έκπληξη με τις κορυφαίες του ταμπλό να εξασφαλίζουν το εισιτήριο της επόμενης φάσης, εύκολα ή δύσκολα. Η Άνα Ιβάνοβιτς πέρασε στον δεύτερο γύρο χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα. Η Σέρβα (Νο11) πήρε το πρώτο σετ με 6-3 από την Άντρεα Χλαβάκοβα,

η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει στις αρχές του δεύτερου κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 games σε βάρος της.
Πρόκριση και για την Γελένα Γιάνκοβιτς, η οποία με τη σειρά της είχε εύκολη αποστολή κόντρα στην Γιάνινα Βικμάγερ, την οποία νίκησε με 6-3, 6-3. Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε η Φραντσέσκα Σκιαβόνε, καθώς αντιμετώπισε μια δυναμική Γιαροσλάβα Σβέντοβα, η οποία πήγε να κάνει την έκπληξη, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της. Η Ιταλίδα, έστω και δύσκολα, μπόρεσε να ισοφαρίσει το ματς, για να πανηγυρίσει εν τέλει την πρόκριση με 4-6, 7-6, 6-4.
Στην επόμενη φάση βρέθηκε και η συμπατριώτισσά της Ρομπέρτα Βίντσι (Νο14), μετά τη νίκη της με 6-4, 4-6, 7-5 επί της Μπάρμπορα Ζαχλάβοβα Στρίκοβα. Μαζί τους και η Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα (Νο12) η οποία έκαμψε την αντίσταση της Άναμπελ Μεντίνα Γκαρίγκες, με 6-3, 7-6.
Η βροχή έσωσε την Καρολίν Βοζνιάκι στον αγώνα της με την Μπογιάνα Γιοβανόφσκι. Η Δανή, Νο10 του ταμπλό, η οποία την Κυριακή (23/9) πανηγύρισε στη Σεούλ τον πρώτο τίτλο της για φέτος, τα βρήκε σκούρα από τη νεαρή Σέρβα, κατάφερε όμως στην επιστροφή τους στο κορτ -ο αγώνας διεκόπη για λίγη ώρα, λόγω της βροχής- να ανακτήσει τον έλεγχο και να πάρει την πρόκριση με 6-0, 3-6, 6-4.
Ίδια εξέλιξη στο ματς και για την Ντανιέλα Χαντούτσοβα με την Εκατερίνα Μακάροβα, με την πρώτη, να ξεπερνά εν τέλει το εμπόδιο της αντιπάλου της με 6-4, 4-6, 6-3. Εκτός συνέχειας τέθηκε η Σαμπίν Λισίτσκι μετά την ήττα με 6-4, 7-6 από την Χέδερ Γουάτσον, ενώ με νίκη ξεκίνησαν οι Κάια Κανέπι (Νο15) και Μάριον Μπαρτολί (Νο9) φτάνοντας εύκολα στην επικράτηση κόντρα στις Σόίλβια Εσπινόσα (6-1, 6-4) και Κίμικο Ντάτε Κρουμ (6-1, 6-4) αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα