Προθεσμία επτά ημερών στον Παπανδρέου

09:31 4/11/2011 - Πηγή: AEK365

Αμέσως μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, οι τρεις ομάδες στις οποίες έχει χωριστεί το κόμμα, οι βενιζελικοί, οι Προεδρικοί και οι Τροϊκανοί συναντήθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η ομάδα που πρόσκειται στον Ευάγγελο Βενιζέλο ζητά να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου

εντός 7 ημερών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την στάση του.

Συγκεκριμένα, οι Καϊλή, Μερεντίτη, Αντωνίου, Κωνσταντινόπουλος, Καρτάλης, Αλευράς και Λιντζέρης συμφώνησαν πως θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ο Παπανδρέου να δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσει άμεσα συζητήσεις για σχηματισμό νέας κυβέρνησης και πως αυτές θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται "κύμα" ανεξαρτητοποιήσεων. Από την πλευρά του ο Βενιζέλος θα καλέσει τους βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την μεταβατική κυβέρνηση.

Η ομάδα που υποστηρίζει την Τρόικα, Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Μόσιαλος περιμένουν από τον Παπανδρέου να διευκολύνει τις εξελίξεις προασπίζοντας την ενότητα του κόμματος.

Τέλος, εκείνοι που υποστηρίζουν τον Πρωθυπουργό είναι αποφασισμένοι να τον ακολουθήσουν μέχρι τέλους κατηγορώντας τους υπόλοιπους για αποστασία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. σηκώθηκαν και έφυγαν μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Βενιζέλος και όσοι πρόσκεινται σε αυτόν. Αυτό που θέλουν είναι να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου για να μην περάσει αυτή στα χέρια του Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα