Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές στα ξένα ΜΜΕ

20:43 6/5/2012 - Πηγή: AEK365

Για αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μιλούν τα ξένα ΜΜΕ, ενώ στέκονται ιδιαίτερα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και εν γένει της αριστεράς, αλλά και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Οι κάλπες στην Ελλάδα

βρίσκονται, μαζί τις γαλλικές, στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας.

Το ΒBC με τίτλο «Τεράστιες απώλειες για τα δύο κόμματα του ελληνικού συνασπισμού» βλέπει στα exit poll την οργή των Ελλήνων ψηφοφόρων για τα μέτρα λιτότητας, σημειώνοντας επίσης τη διαφαινόμενη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Μετά τη δημοσίευση των πρώτων exit poll για τις ελληνικές εκλογές, η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, γράφει για τις «δραματικές απώλειες» των δύο μεγάλων κομμάτων, βλέποντας τους Έλληνες να «ψηφίζουν κατά των μέτρων λιτότητας». «Οι ψηφοφόροι στράφηκαν σε ριζοσπαστικότερους σχηματισμούς» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Ανάλογη η εικόνα που μεταφέρει το site tου Spiegel, που ενημερώνει σε μορφή live blog παράλληλα για τις εκλογές σε Ελλάδα, Γαλλία και Σλέσβιχ-Χολσταϊν: «Τιμωρία υπέστη στην κάλπη ο κυβερνητικός συνασπισμός», διαβλέποντας -βάσει των exit poll- κίνδυνο ακυβερνησίας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και εδώ στην είσοδο της «νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα