Προβάδισμα ο ΠΑΣ

22:42 29/11/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ- 3ος ΓΥΡΟΣ

ΠΑΣ Γιάννινα- Πανσερραϊκός: 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, δημιουργώντας φάσεις για γκολ και όντας ανώτερος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι Σερραίοι όμως στην συνέχεια δεν πτοήθηκαν από την πίεση αυτή.

Βγήκαν μπροστά, πίεσαν

και είχαν και εκείνοι ευκαιρίες για να σκοράρουν. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 20ό λεπτό το παιχνίδι έμοιαζε αλλά και ήταν ισορροπημένο. Με βάση την εικόνα που υπήρχε μέχρι εκείνη την στιγμή φαινόταν ότι το σκορ ημιχρόνου θα ήταν το 0-0 παρά την φρεσκάδα, το πάθος και την διάθεση που έβγαζαν οι γηπεδούχοι.

Στο 22' όμως οι Νικλητσιώτης (σ.σ. κορυφαίος του ΠΑΣ στο Α' μέρος) και Γιάκος είχαν άλλη άποψη. Μετά από πολύ καλή ενέργεια και μπαλιά του πρώτου, έγινε το λάθος στην άμυνα του Πανσερραϊκού, με τον Γιάκο να πετάγεται με προβολή και να κάνει το 1-0. Ένα αξιοσημείωτο ήταν πως οι δύο αντίπαλοι έπαιζαν σε έναν αρκετά κακό αγωνιστικό χώρο με την βροχή να δυσκολεύει και άλλο τις προσπάθειές τους. Έτσι οι δύο αντίπαλοι πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη και ο ΠΑΣ (κυρίως) και ο Πανσερραϊκός αναζήτησαν ένα ακόμα τέρμα είτε από στημένα είτε από οργανωμένες επιθέσεις. Από ένα σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα, πρέσαραν αλλά και απείλησαν τους Γιαννιώτες.

Βρέθηκαν μάλιστα κοντά στο 1-1. Στο 67' όμως οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Κιάσσος είδε την 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ και αποβλήθηκε με τον κόσμο του ΠΑΣ να τον "στολίζει" κατά την αναχώρησή του από το γήπεδο, κάτι που είχε γίνει και πιο πριν.

Στην συνέχεια οι Σερραίοι εξέφρασαν παράπονα προς τον διαιτητή του αγώνα και για κάποιες κάρτες που είδαν και για ορισμένα μαρκαρίσματα. Οι Γιαννιώτες από μέρους τους προχώρησαν σε αλλαγές με στόχο να τονώσουν το κέντρο τους και να βάλουν ένα 2ο γκολ.

Ο ΠΑΣ ειδικά προς το τέλος με την είσοδο παικτών όπως ο Ίλιτς έδειξε την διαφορά ποιότητας που έχει με τον Πανσερραϊκό. Ωστόσο οι ευκαιρίες που είχε χάθηκαν και ενώ φάνηκε η αδυναμία του να βάλουν ένα ακόμα τέρμα με έναν αντίπαλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Το 1-0 ενόψει του επαναληπτικού των Σερρών είναι ένα εύθραυστο σκορ και δίνει σαφείς ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα της Football League. Γενικότερα πάντως ο ΠΑΣ Γιάννινα ειδικά σε ορισμένα κρίσιμα σημεία δεν στάθηκε στο ύψος του.

Όσο για τον αγώνα σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ως προς την εικόνα των δύο αντιπάλων και το θέαμα. Πλέον όλα θα κριθούν στην έδρα του Πανσερραϊκού...

Keywords
Τυχαία Θέματα