Προβληματισμός για Τσιάρτα

18:06 11/8/2012 - Πηγή: AEK365

Χθες βράδυ ο Γιώργος Ιωαννίδης έδωσε τα χέρια στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθο Πουλινάκη και όταν μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟ θα γίνει παίκτης των Κρητικών. Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Σταύρου Τσουκαλά από τον ΠΑΣ Γιάννινα... Δύο περιπτώσεις παικτών τους οποίους ήθελε η ΑΕΚ και για τις οποίες ο Βαγγέλης Βλάχος

είχε κάνει εκτενή αναφορά σε δημόσιες (και μη) τοποθετήσεις του στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στην Αγγλία.

Δύο απώλειες παικτών που «βαραίνουν» τον Βασίλη Τσιάρτα, διότι οι ποδοσφαιριστές θα ερχόντουσαν ως ελεύθεροι και τελικά η ΑΕΚ τους έχασε από τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δύο ομάδες υποδεέστερες, δύο ομάδες που σαφώς και δεν μπορούν να πλησιάσουν το ειδικό βάρος του ονόματος και της φανέλας της ΑΕΚ.

Πλέον, στα Σπάτα επικρατεί αρκετός προβληματισμός για την επάρκεια του Τσιάρτα. Η δυσαρέσκεια έχει να κάνει με τους χειρισμούς του, διότι θα έπρεπε να έχει «ζεστούς» τους παίκτες για να κλείσουν άμεσα, όταν μείνουν ελεύθεροι. Αντιθέτως και σύμφωνα με τον ίδιο τον Ιωαννίδη σε επίσημες δηλώσεις του σε κρητικό ΜΜΕ (gentikoule.gr) «με τους ανθρώπους της ΑΕΚ έχω μιλήσει μια φορά και τίποτα παραπάνω», ενώ ο Τσουκαλάς στο περιβάλλον του έλεγε ότι δεν επέλεξε τον ΠΑΣ για οικονομικούς λόγους (10.000 ευρώ η διαφορά) αλλά για τον λόγο ότι κάθε μέρα άνθρωπος που χειρίζεται τις μεταγραφές των Ηπειρωτών μιλούσε μαζί του, την ώρα που ο Τσιάρτας είχε κάνει μία (και μόνο) επαφή με τον πρώην (!!!) μάνατζερ του παίκτη!

Έτσι, χάθηκαν δύο καλές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να «γεμίσουν» άμεσα το ρόστερ της ΑΕΚ σε δύο θέσεις που έχει ανάγκη η ομάδα (αριστερό μπακ και αμυντικά χαφ), ενώ να θυμίσουμε ότι νωρίτερα είχαν χαθεί και οι Μάντζιος και Μόρας με τον πρώτο να επιλέγει να πάει στο Αζερμπαϊτζάν και τον δεύτερο στην Β’ Ιταλίας (σε αυτές τις περιπτώσεις είχε αναμιχθεί και ο Θωμάς Μαύρος με κατ’ ιδίαν συναντήσεις).

Με λίγα λόγια ο Τσιάρτας δεν δείχνει αποτελεσματικός σε ένα κρίσιμο και δύσκολο καλοκαίρι για την ΑΕΚ, με την θέση του είναι άκρως πολύτιμη για την ομάδα. Την ώρα που στις δύο μεταγραφές που ενεπλάκη ο Ανδρέας Δημητρέλος, διότι υπήρχαν πληρωμές ομάδες, τελείωσαν οι αποκτήσεις των Φουρτάδο – Κουτρουμπή που ήδη προπονούνται με την ΑΕΚ. Από την πλευρά του, ο Τσιάρτας προτείνει συνεχώς νέους και άγνωστους παίκτες από την ισπανική αγορά (με την ΑΕΚ να μην έχει εικόνα τους), εκεί όπου δείχνει να έχει επαφές με μάνατζερ.

Πλέον, δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν σοβαρές σκέψεις τις επαφές για μεταγραφές παικτών να κάνει άλλο άτομο πλέον, διότι ο εκτελών χρέη τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ δείχνει ανεπάρκεια με τον Βαγγέλη Βλάχο να εκφράζει επίσης την δυσαρέσκεια του προς το πρόσωπο του. Να θυμίσουμε ότι ο Τσιάρτας απαιτεί να μην αναγράφεται ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, αλλά ως εκτελών χρέη τεχνικού συμβούλου του Μαύρου, ώστε να μην χάσει την ιδιότητα του μάνατζερ (υπάρχει ασυμβίβαστο για τους δύο ρόλους).

Keywords
Τυχαία Θέματα