Πρύτανης ΑΠΘ: Σταματήστε τις καταλήψεις

10:58 29/11/2012 - Πηγή: AEK365

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι στον τομέα καθαριότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Τρίτη με τον πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλο να τους παρακαλεί να επιστρέψουν στην εργασία τους πριν να είναι αργά. Μάλιστα προσθέτει πως "είναι καταστροφικό αυτό που κάνετε, οδηγείτε το πανεπιστήμιο στην καταστροφή" και πως "ομάδα ιδιωτών εξωπανεπιστημιακών κρατά όμηρο το πανεπιστήμιο, χάνουμε καθημερινά εκατομμύρια ευρώ".
Μιλώντας στην τηλεόραση του

ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του Α.Π.Θ. αποκάλυψε πως σκέφτεται να παραιτηθεί εξαιτίας της χαοτκής κατάστασης που επικρατεί στο πανεπιστήμιο και ενώ πριν λίγες μέρες υπήρξε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο κ. Μυλόπουλος ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας με τον ίδιο να καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης για την Αθήνα.
Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το Α.Π.Θ. έχει υποβάλει στην εταιρεία και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα προτάσεις, αλλά οι εργαζόμενοι είναι αδιάλλακτοι.
"Η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για όσα συμβαίνουν. Ως πρύτανης εγώ δεν μπορώ ούτε να ψηφίσω, ούτε και να καταψηφίσω το Μνημόνιο. Πρέπει να υπάρξει μια καλή συνεργασία με την υπόλοιπη πολιτεία, κάτι που δε συμβαίνει"."Όταν ξεκίνησε ζήτησα έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος", σημείωσε ο πρύτανης, τονίζοντας πως τα αιτήματα δεν πρέπει να στρέφονται κατά του πανεπιστημίου αλλά κατά της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα