Ψήφο εμπιστοσύνης στον Καβαλιέρε για 56η φορά!

19:30 14/10/2011 - Πηγή: AEK365

Παρά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες γύρω από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η κυβέρνηση εξασφάλισε για 56η(!) φορά την ψήφο εμπιστοσύνης στο ιταλικό Κοινοβούλιο.

«Η αντιπολίτευση γελοιοποιήθηκε» δήλωσε ο Καβαλιέρε, ωστόσο είναι ζήτημα χρόνου η επόμενη κρίση και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η Ιταλία θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές την Άνοιξη του 2012 αν όχι νωρίτερα.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση απέσπασε την ψήφο εμπιστοσύνης

με 316 ψήφους υπέρ έναντι 301 σε σύνολο 617 παριστάμενων βουλευτών.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Μοντετσιτόριο ήταν αμφίβολο έως την τελευταία στιγμή· μέλη της κεντροδεξιάς εξέφραζαν αβεβαιότητα για την τελική έκβαση και στην αίθουσα της Βουλής επικρατούσε νευρικότητα, ενώ ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι είχε μέχρι το παρά πέντε σειρά συναντήσεων για να περιορίσει την απειλή του εσωκομματικού «αντάρτικου».

Η ψήφος εμπιστοσύνης τελικά κατακτήθηκε, αλλά με την «αποσκίρτηση» δύο βουλευτών και με συναδέλφους τους να δηλώνουν μεν πως ψηφίζουν για τη διάσωση της κυβέρνησης προς όφελος της χώρας, αλλά διαφωνούν με την τρόπο που ασκεί την εξουσία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την επιλογή των υπουργών του.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναγκάστηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης όταν καταψηφίστηκε ο απολογισμός των εξόδων του κράτους για το οικονομικό έτος 2010, γεγονός που οδήγησε σε παρέμβαση του ίδιου του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολία για την ικανότητα της κυβέρνησης να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα.

Ζητώντας την Πέμπτη την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, ο Καβαλιέρε χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό ατύχημα» την καταψήφιση του απολογισμού των εξόδων του κράτους· διεμήνυσε ότι εάν καταψηφιστεί η κυβέρνηση θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και προειδοποίησε για οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Μετά την κατάκτηση της ψήφου εμπιστοσύνης -για 56η φορά στη διάρκεια της ταραχώδους τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου- η συμπολίτευση ξέσπασε σε χειροκρότημα και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η αντιπολίτευση έχει γελοιοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα