Ραντεβού με έναν κακομαθημένο... ΑΕΚτζή

08:07 8/12/2013 - Πηγή: AEK365

Σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 18.00 στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος) θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ισμήνης Χ. Μπάρακλη «Το ημερολόγιο ενός κακομαθημένου». Ενα βιβλίο παιδικό αλλά με πολύ ΑΕΚ. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Λάμπης, ένα πανέξυπνο αγόρι δέκα ετών, περιγράφει την καθημερινότητα, τις περιπέτειες και τις εντυπώσεις του με τρόπο μοναδικά διασκεδαστικό. Αν και τυπικό παράδειγμα κακομαθημένου

μοναχοπαιδιού, που μονοπωλεί την αγάπη και την αδυναμία της οικογένειάς του, κατορθώνει να κρατά τις ισορροπίες και να προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων, στέλνοντας σπουδαία μηνύματα... άθελά του. Με αυθεντικό χιούμορ, ζωντάνια και μια αφοπλιστική αθωότητα, η Ισμήνη Χ. Μπάρακλη καταγράφει τη ζωή του Λάμπη, μέσα από τα δικά του μάτια. Και βέβαια ο Λάμπης με πατέρα ΑΕΚτζή δεν θα μπορούσε να μην περιγράφει σε πολλά σημεία την... αρρώστια με την ΑΕΚ που υπάρχει στο σπίτι. Πάρτε μία γεύση: "...Και ο μπαμπάς μου είναι απίθανος τύπος, μόνο που δουλεύει πολλές ώρες και τον βλέπω λίγο. Σε αντίθεση με τη μαμά, τρώει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Γλυκά, αλμυρά, όλα του αρέσουν πολύ. Η μαμά βέβαια, όλο του φωνάζει να τρώει λιγότερο γιατί πρέπει να ομολογήσω ότι είναι και λίγο χοντρούλης. Τα αγαπημένα του χόμπι είναι η ΑΕΚ, το κινητό του και το μπάρμπεκιου. Γνωρίζω όλους τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης μας ομάδας από τότε που ήμουν μωρό και κάθε καλοκαίρι με ενημερώνει αναλυτικά για τις μεταγραφές, τις οποίες, κατά έναν περίεργο τρόπο, τις γνωρίζει πριν καν γίνουν. Πρόπερσι όλο το καλοκαίρι με φώναζε Μπλάνκο, το επόμενο καλοκαίρι με φώναζε Σκόκο και φέτος... δεν μιλιόταν καθόλου, γιατί έλεγε πως η ομάδα περνάει μεγάλη κρίση. Όταν, όμως, οι μεταγραφές είναι καλές, ενθουσιάζεται πολύ και μου αλλάζει όνομα για ένα δυο μήνες. Μετά τα πράγματα ευτυχώς, ξαναβρίσκουν τον φυσιολογικό τους ρυθμό και ο μπαμπάς με φωνάζει με το όνομά μου! Μας έχει γεμίσει το σπίτι με καπέλα, κασκόλ, φωτογραφίες, αφίσες. Η μαμά, βέβαια, που μουρμουρίζει διαρκώς πως όλο σαβούρες μαζεύει ο μπαμπάς, τα χώνει σε ένα ντουλάπι γιατί, όπως λέει, της χαλάνε τη διακόσμηση του σπιτιού. Πιστεύω πως η μαμά με την πρώτη ευκαιρία τα στέλνει μετά στα σκουπίδια, γιατί όταν τα ψάχνω ποτέ δεν τα βρίσκω. Περίεργο..."

Γραμμένο για να διασκεδάσει μικρούς αλλά και μεγάλους που νιώθουν ακόμη παιδιά ή που θα ήθελαν να νιώσουν... έρχεται να απενοχοποιήσει τους απανταχού κακομαθημένους που μεγαλώνουν εισπράττοντας πολλή αγάπη... για να την επιστρέψουν πίσω απλόχερα! Mια σύγχρονη εκδοχή του «Μικρού Νικόλα», προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα με όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί σε επιτυχημένη σειρά.
Στην παρουσίαση θα επίσης πολύ έντονο Ενωσίτικο στοιχείο αφού θα μιλήσουν ο γνωστός Ενωσίτης ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής Χριστόφορος Ζαραλίκος και η εκπαιδευτικός Ανθή Κασταμονίτου ενώ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιάννης Καραλής. Η παρουσίαση θα έχει παιδικό πάρτι, με μουσική, χορό, παιδικό θέατρο και άλλα δρώμενα για τα παιδιά και βέβαια είστε ΟΛΟΙ καλεσμένοι φυσικά με τα παιδιά σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα