«Ριζώνει» στη Γερμανία

20:02 22/2/2012 - Πηγή: AEK365

Εννιά ολόκληρα χρόνια θα συμπληρώσει στην Άιντραχτ Χιλντεσχάιμ ο Δημήτρης Τζιμούρτος, εφόσον ολοκληρώσει το νέο του συμβόλαιο με την Γερμανική ομάδα. Ο 31χρονος δεξιός εξτρέμ επέκτεινε την συνεργασία του με την ομάδα της Μπουντεσλίγκα μέχρι το 2016, καθώς το προηγούμενο συμβόλαιο είχε ισχύ μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο έμπειρος διεθνής αθλητής σε 74 παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα έχει πετύχει 112 γκολ και κανείς δεν πίστευε πως θα έδενε «άγκυρα» στην Άιντραχτ Χιλντεσχάιμ,

όταν πήρε μεταγραφή για πρώτη φορά την περίοδο 2007-2008, αφήνοντας το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Φίλιππο Βέροιας. Μετά από ένα χρόνο μετακόμισε στην Μέλσουνγκεν, αλλά μετά από δύο χρόνια μικρής παρουσίας του στους αγώνες, επέστρεψε στην Άιντραχτ Χιλντεσχάιμ για να μείνει...

«Πάντα είχα κρατήσει καλές επαφές με την ομάδα. Όταν ξαναγύρισα πέρσι πραγματικά είχαμε μια εξαιρετική χρονιά. Ήθελα και εγώ ένα συμβόλαιο μεγάλο. Περνάω πολύ καλά εδώ, έχω τις παρέες μου, τους συμπαίκτες μου και ο κόσμος με αγαπάει. Υπάρχει μία αλληλοεκτίμηση με την ομάδα και τον μάνατζερ Γκέραλντ Όμπερμπεκ. Η σχέση μας έχει χτιστεί πάνω στην ειλικρίνεια.

Η ομάδα μπορεί να υποβιβαστεί φέτος στην Α2, αλλά έχει κρατήσει όλο τον κορμό και σύντομα θα επιστρέψει στην Μπουντεσλίγκα. Η ''Ιθάκη'' μου είναι πάντα η πατρίδα μου. Οι συνθήκες όμως δεν είναι αυτές που πρέπει για να γυρίσω.

Νομίζω πως στα 35 μου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιο μου, θα έχει ζυμωθεί αρκετά στο μυαλό μου η ιδέα της επιστροφής στην Ελλάδα», τονίζει ο Δημήτρης Τζιμούρτος. Όσο για την οικονομική κρίση στην Γερμανία και τη σύνδεση της με την Ελλάδα ο διεθνής αθλητής αναφέρει: «Οι ομάδες έχουν μαζευτεί οικονομικά, η Γερμανία παραμένει όμως η ''Μέκκα '' του αθλήματος. Εγώ αυτό που βιώνω για τους Έλληνες από τους Γερμανούς είναι εκτίμηση και αγάπη. Απέναντι μας δεν υπάρχει αρνητική διάθεση. Η κατάσταση δεν είναι όπως την παρουσιάζουμε στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει προπαγάνδα κατά μας από τους Γερμανούς κατοίκους, ούτε ασχολούνται κάθε μέρα μαζί μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα