Σάλος από την γκάφα της Μέρκελ

09:42 19/5/2012 - Πηγή: AEK365

Θύελλα αντιδράσεων εξακολουθεί να προκαλεί η αποκάλυψη πως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, πρότεινε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια την διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Η γερμανική Καγκελαρία έσπευσε να διαψεύσει το συγκεκριμένο γεγονός κάνοντας λόγο για ανακρίβειες με την Ελληνική Προεδρία να σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως η κυβερνητική ανακοίνωση απεικονίζει την πραγματικότητα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "ΤΟ ΕΘΝΟΣ" δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ παρεμβαίνει με άκομψο τρόπο στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας καθώς την ίδια πρόταση είχε απευθύνει η Γερμανίδα Καγκελάριος μαζί με τον, τότε, πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στον Γιώργο Παπανδρέου απαντώντας στην πρόταση του, τότε, Έλληνα Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σχετικά με την δανειακή σύμβαση.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που ζήτησε η Μέρκελ δεν ήταν εφικτό να συμβεί μιας και σήμερα δημοσιεύεται το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και επομένως δεν υπάρχουν περιθώρια για δημοψήφισμα αφού απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου προς την Βουλή και έγκριση με 151 ψήφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα