Σαμαράς: Δε μας αρέσει να ζούμε με δανεικά

15:27 24/8/2012 - Πηγή: AEK365

«Είμαστε περήφανος λαός και δεν μας αρέσει να ζούμε με δανεικά», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν ζητάμε χρήματα,ζητάμε αναπνοές για το μακροβούτι που θα κάνουμε,ζητάμε ανάπτυξη, θα είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», απάντησε σε ερώτηση για το αν ζητήθηκε επιμήκυνση.

Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο ένα νέο βήμα στις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας τονίζοντας όμως ότι «δεν μπορούν να γίνουν όλα από το πρώτο βήμα».

Ο Σαμαράς και η Μέρκελ αναφέρθηκαν στα προσβλητικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας σχετικά με την έξοδό της από την ευρωζώνη με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «πρέπει να σταματήσουν τέτοια δημοσιεύματα την ώρα που η Ελλάδα καταβάλλει μία σημαντική προσπάθεια. Οι 'τοξικές' δηλώσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Πως θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις με αρνητικές δηλώσεις;».

Η Α.Μέρκελ μίλησε για δύο πραγματικότητες. Μια που επικρατεί στην Ελλάδα με την πίεση που δέχονται οι 'Ελληνες και η άλλη που επικρατεί σε εκείνους που λέμε «Έχουμε δώσει πολλά λεφτά,φτάνει πια».

«Αυτές οι δύο πραγματικότητες πρέπει να γίνουν μία. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανταποκριθούμε σε αυτά που περιμένουν οι Έλληνες και οι Γερμανοί από μας. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», ανέφερε η κ.Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα