Σαμαράς: Δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε τα χαμηλά στρώματα

21:25 7/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς είναι άδικες, αλλά είναι αναγκαίες για τη σωτηρία της χώρας. Σημείωσε πως η Ελλάδα για να σωθεί θα πρέπει να το θέλει και ο ίδιος ο λαός.

Με την ψήφιση των μέτρων, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ουσιαστικά αποφασίζουμε είτε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την έξοδο από την

κρίση είτε την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ανεύθυνος γιατί στην ουσία σπρώχνει τον κόσμο προς το χάος, ενώ αναρωτήθηκε εάν κάποιοι νομίζουν πως και πως τα στελέχη της κυβέρνησης με όλα αυτά τα μέτρα δεν πονάει.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν και πολλά άτομα να βρεθούν στο δρόμο. Με τη δόση όμως, όπως ανέφερε, θα εξοφλήσει το δημόσιο σχεδόν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους ιδιώτες και θα απομακρυνθεί τελικά η λεγόμενη δραχμοφοβία. Μάλιστα, αναφορικά με τη δόση, τόνισε πως ο ίδιος παλεύει για να πάρουν περισσότερα χρήματα από τα 31 δισεκατομμύρια ευρώ".

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη φράση του κ. Λαφαζάνη ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, κατηγορώντας τους για το γεγονός ότι ζητούν και πάλι εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως δεν μπόρεσε ακόμα η κυβέρνηση να δώσει μία ανάσα στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά θα γίνει κι αυτό, ενώ αναφέρθηκε στη ρήτρα λέγοντας πως για πρώτη φορά εάν πιάνει η κυβέρνηση τους στόχους, τότε κάποια μέτρα δεν θα υλοποιούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα