Σαμαράς: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας

12:43 7/9/2013 - Πηγή: AEK365

Να περάσει μήνυμα αισιοδοξίας στην κοινή γνώμη και να θέσει τέλος στη «μετρολογία» επιχείρησε από το βήμα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, δεν

αντέχει άλλη μετρολογία η χώρα» διεμήνυσε, δηλώνοντας ότι η οικονομία γίνεται ξανά ανταγωνιστική και η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δύναμη σταθερότητας.

Για πρώτη φορά φέτος πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα, η χώρα στέκεται στα πόδια της και αυτό είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την έξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία μας, όλοι το βλέπουν εκτός απο κάποιους δικούς μας που δε θέλουν να το δουν γιατί είναι κολλημένοι στο χθες» ανέφερε ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση.

Τόνισε ότι πριν ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας για την Ευρώπη, ενώ σήμερα η Ελλάδα είναι μοναδική νησίδα σταθερότητας σε μια όλο και πιο ασταθή περιοχή. «Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, είναι άξονας σταθεροποίησης θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό αν είχαμε βγει από το ευρώ και γινόμασταν κράτος - παρίας;» διερωτήθηκε.

«Θα ξανακάνουμε την Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και πιο υπολογίσιμη» δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός.
Προβαίνοντας σε ένα μίνι απολογισμό του έργου της κυβέρνησης έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και επιστροφή της ρευστότητας, θωράκιση του τραπεζικού συστήματος, διάθεση 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, αλλαγή των κριτηρίων του Τειρεσία, απελευθέρωση επαγγελμάτων και για τάξη στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία. «Μπαίνει τάξη στο κράτος, μπαίνει τάξη στο φορολογικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι φέτος είναι η πιο δύσκολη χρόνια για όλους τους πολίτες καθώς καλούνται να καταβάλλουν υπόλοιπα φόρων από τα τρία προηγούμενα χρόνια. «Μόνο φέτος θα συμβεί αυτό, θα ελαφρύνουμε την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Στόχος να πληρώνουν όλοι από λίγα. Τόνισε πως στόχος του είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας από ξένους κολοσσούς.

«Ανάπτυξη σημαίνει ασφάλεια, σταθερότητα, ευημερία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνονται ανεκτές προκλήσεις απο γειτονικά κράτη δεν διαπραγματευόμαστε την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης» τόνισε, κάνοντας αναφορά στα Σκόπια.

O πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «κόψαμε 145 δισ. χρέους. Η συζήτηση για μείωση του χρέους γίνεται μεταξύ των δανειστών μας εφόσον συνεχίσουμε και εμείς τις διαρθρωτικές αλλαγές κάτι που κάνουμε έτσι κι αλλιώς, με επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και έλεγχο του χρέους».
Επανέλαβε ότι ο 70% από το πρωτογενές πλεόνασμα θα πάει στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, των ενστόλων, ενώ για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι «θα δούμε» πόσο θα είναι το πλεόνασμα.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για φωνές μιζέριας που επιδιώκουν τα χειρότερα για τη χώρα για να κερδοσκοπήσουν κομματικά.

Έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα τα χάσουν όλα, είπε.

«Μακάρι - πρόσθεσε - να είχαμε μια αντιπολίτευση στην χώρα που θα στήριζε την ανάπτυξή της. Αυτοί είναι αντίθετοι σε κάθε μεταρρύθμιση».

Επίσης, εξαπέλυσε βολές και εναντίον της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι είναι Νεοναζί, που καταγγέλλουν ακρότητες της Αριστεράς και απαντούν με ακρότητες, που μιλάνε για πατρίδα και θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα.

«Η παρουσία τους αποδυναμώνει την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

«Και τα δύο άκρα επαγγέλλονται την καταστροφή της χώρας ίσα - ίσα, διχάζουν το λαό. Δεν θα τους περάσει!» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα