Σε Αμερικανούς φίλους στη Μόσχα μένει ο Σνόουντεν

21:40 2/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Έντουαρτ Σνόουντεν μετά την αποχώρησή του από το αεροδρόμιο της Μόσχας μένει σε Αμερικανούς φίλους στη ρωσική πρωτεύουσα που γνώρισε στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με το δικηγόρο του, το «βαθύ λαρύγγι» της NSA δίνει πλέον μεγάλη σημασία στην ασφάλειά του.

«Έκανε πολλούς φίλους εδώ» δηλώνει ο Ανατόλι Κουτσέρενα. «Και είναι σπουδαίο που αυτοί οι Αμερικανοί ζουν εδώ και έμαθαν για την κατάστασή του και βρίσκονται ακόμα σε επαφή μαζί του» είπε.

«Ανησυχεί για τη ζωή και την υγεία του, επειδή πιστεύει ότι

άνθρωποι της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών τον κυνηγούν» πρόσθεσε ο δικηγόρος του Σνόουντεν.

«Μιλάμε για μία υπερδύναμη. Και οι δηλώσεις που έκανε πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι απειλητικές» τόνισε ο Κουτσέρενα.

Η απόφαση της Μόσχας να δώσει προσωρινό άσυλο (ισχύει για έναν χρόνο) στον Σνόουντεν εξόργισε τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN, η Ουάσινγκτον εξετάζει την αναβολή ή ακύρωση συνάντησης ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Μπαράκ Ομπάμα που είχε προγραμματιστεί τον επόμενο μήνα πριν από τη Σύνοδο των G-20 στην Αγία Πετρούπολη.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον εμφανίζεται συγκρατημένη στις δηλώσεις της. «Φυσικά θέλουμε να διατηρήσουμε τη συνεργασία μας με τον ρωσικό στρατό» είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εν τω μεταξύ, εάν ο Σνόουντεν παραμείνει στη Ρωσία, πιθανώς θα έχει βρει και δουλειά.

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας V Kontakte του προσέφερε θέση προγραμματιστεί στα γραφεία της εταιρείας στην Αγία Πετρούπολη.

«Ευχαριστούμε τον ρωσικό λαό και όλους όσους βοήθησαν στην προστασία του κ. Σνόουντεν. Κερδίσαμε τη μάχη -έχει έρθει η σειρά του πολέμου» ανέφερε στο Twitter το WikiLeaks.

Ο Σνόουντεν, ο οποίος εργαζόταν στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) ήταν αυτός που πληροφόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι η NSA παρακολουθούσε τα τηλέφωνα και τις διαδικτυακές συνομιλίες εκατομμυρίων χρηστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα