Σε δεινή θέση ο Πιστόριους

11:49 20/2/2013 - Πηγή: AEK365

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη μέρα η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στίνκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους με τα πράγματα να γίνονται όλο και χειρότερα για τον Νοτιοαφρικανό Παραολυμπιονίκη.
Μια γειτόνισσα του Πιστόριους

κατέθεσε πως μια ώρα πριν την δολοφονία του 30χρονου πρώην μοντέλου είχε προηγηθεί καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι, κατάθεση που ενισχύει την θέση του εισαγγελέα.
Ακόμα πιο επιβαρυντική για τον Πιστόριους είναι η κατάθεση του επιθεωρητή, Hilton Botha, που περιέγραψε όλα όσα είδε μπαίνοντας στο σπίτι του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει με το που πέρασε την πόρτα είδε μπροστά του το πτώμα της Ρίβα. Στο σημείο βρέθηκε και ο αδερφός του δράστη μαζί με έναν δικηγόρο, οι οποίοι έψαχναν για ντοκουμέντα αλλά και ένα συγκεκριμένο στικάκι με offshore λογαριασμούς. "Υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο στην κουζίνα αλλά δεν υπήρχε κλειδί. Τότε φωνάξαμε κλειδαρά για να το ανοίξει" είπε ο αστυνομικός ερευνητής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Πιστόριους είχε offshore λογαριασμούς αλλά και ένα σπίτι στην Ιταλία.
Και συνεχίζει: "Η Ρίβα πυροβολήθηκε σε τρία σημεία ενώ φορούσε τα ρούχα της. Στο κεφάλι δεξιά ακριβώς επάνω από το αφτί, στον δεξί ώμο αλλά και στο ισχίο".
"Μέσα στο μπάνιο βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχω περισυλλέξει, και άλλα δύο Blackberries" πρόσθεσε.
Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι ο Πιστόριους την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο μπάνιο.
Η δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω του μεγάλου αριθμού των δημοσιογράφων που προσήλθαν στο δικαστήριο για να καλύψουν την υπόθεση. Μετά την κατάθεση του επιθεωρητή, το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά τη διαδικασία προκειμένου να γίνει εγκατάσταση προτζέκτορα μέσω του οποίου θα μπορέσουν να έχουν και οπτική εικόνα για το χώρο του μπάνιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα