Σε... εχθρικό έδαφος η Ρεάλ

16:23 23/10/2012 - Πηγή: AEK365

1ος όμιλος
ΠΟΡΤΟ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Γήπεδο: "Ντραγκάο", Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
Το "3 στα 3" θα επιχειρήσει η Πόρτο κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου προκειμένου να επιβεβαίωσε την υπεροχή της στον πρώτο όμιλο. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και θέλουν να τις κάνουν τρεις, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αγωνίστηκαν καθώς υπήρχε διακοπή πρωταθλήματος. Εκτός πλάνων είναι οι Άλεξ Σάντρο και Εμίντιο Ράφαελ. Η Ντιναμό Κιέβου βρίσκεται στο -12 στο ουκρανικό πρωτάθλημα μετά την εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Μέταλιστ.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα

ημιτελικά του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1986/87 με την Πόρτο να έχει δύο νίκες με 2-1. Επίσης είχαν αναμετρηθεί και στους ομίλους και τη σεζόν 2008/09, με αποτέλεσμα δύο «διπλά», 1-0 στο Οπόρτο και 2-1 στο Κίεβο. Η Πόρτο ως γηπεδούχος απέναντι σε ουκρανικές ομάδες έχει 3 νίκες και 1 ήττα, ενώ η Ντιναμό σε πορτογαλικό έδαφος έχει 4 ήττες, 1 νίκη και 1 ισοπαλία.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Γήπεδο: "Μάξιμιρ", Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς (Τουρκία)
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν με τους γηπεδούχους να είναι πρώτοι και με διαφορά επτά βαθμών από το δεύτερο στο κροατικό πρωτάθλημα και να προέρχονται από εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ίντερ Ζάπρεσιτς. Πλέον θέλουν να βάλουν τέλος σε ένα σερί οκτώ ηττών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Παρί μετά το 1-0 επί της Ρέιμς έπιασε στην κορυφή τη Μαρσέιγ, αλλά έχασε τον Νενέ με τραυματισμό. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός προστέθηκε στη λίστα των απόντων δίπλα στους Σαντόμ και Μότα.
Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Παρί δεν έχουν ανταμώσει ξανά στην UEFA, με την ομάδα του Παρισιού να μην έχει καν παίξει ποτέ με σύλλογο από την Κροατία. Οι πρωταθλητής έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία, αλλά και τέσσερις ήττες κόντρα σε... Γάλλους ως γηπεδούχοι.
1) Πόρτο 6 (3-0)
2) Ντιναμό Κιέβου 3 (3-4)
3) Παρί Σεν Ζερμέν 3 (4-2)
4) Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-4)

2ος Όμιλος
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΣΑΛΚΕ
Γήπεδο: "EMIRATES", Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Οι δυο διαδοχικές αναμετρήσεις της Άρσεναλ με την Σάλκε, αρχής γενομένης από αυτή της Τετάρτης στο "Emirates" θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο θα πάρει προβάδισμα για την πρωτιά και ποια ενδεχομένως να κινδυνεύσει ακόμη και να μείνει εκτός των "16".
Οι Λονδρέζοι πηγαίνουν στο ματς όχι και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Προέρχεται από ήττα με 1-0 από τη Νόριτς και μετά από οκτώ αγωνιστικές είναι ένατη με δώδεκα βαθμούς στην Premiership. Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ντιαμπί, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Ροσίτσκι, Γκιμπς, Σέζνι και Φαμπιάνσκι, ενώ αμφίβολος είναι ο Κοσιελνί, όπως και ο ανέτοιμος Γουίλσιρ.
Εντελώς διαφορετικό είναι το κλίμα στις τάξεις της Σάλκε, που προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς, επτά λιγότερους όμως από την πρωτοπό

Keywords
Τυχαία Θέματα