Σε ενάμισι χρόνο η επιλογή των πόλεων του Euro 2020

21:44 28/3/2013 - Πηγή: AEK365

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA γνωστοποίησε, μετά τη σημερινή συνεδρίασή της στη Σόφια, ότι οι τελικές αποφάσεις της θα ληφθούν το Σεπτέμβριο του 2014. Ως γνωστό, η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε 13 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις, σε ισάριθμες χώρες. Από αυτές, η μία θα αναλάβει τη διοργάνωση των ημιτελικών και του τελικού στο Euro 2020.
Κάθε μια από τις υπόλοιπες 12 πόλεις θα φιλοξενήσει τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων κι ένα νοκ-άουτ παιχνίδι, είτε στο πλαίσιο της φάσης των «16» είτε

στους προημιτελικούς.
Κάθε ενδιαφερόμενη εθνική ομοσπονδία μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο υποψηφιότητες, μία για πόλη στην οποία θα διεξαχθούν αναμετρήσεις των ομίλων κι ένας νοκ-άουτ αγώνας και μία για τους ημιτελικούς και τον τελικό. Στην ευχέρεια της ομοσπονδίας θα είναι να προτείνει την ίδια πόλη και για τις δύο υποψηφιότητες ή να προτείνει δύο διαφορετικές πόλεις.
Στις υποψηφιότητες μπορούν να συμπεριληφθούν και τα σχέδια σταδίων που θα κατασκευαστούν για τη διοργάνωση, ενώ η κατασκευή νέων σταδίων για το Euro 2020 μπορεί να ξεκινήσει, το αργότερο, ως το 2016.
Η εκτελεστική επιτροπή ενέκρινε τις προϋποθέσεις και τους κανονισμούς για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, ενώ ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας των υποψηφιοτήτων, που έχει ως εξής:
26 Απριλίου 2013: Δημοσίευση των κανονισμών υποψηφιοτήτων, των προϋποθέσεων υποψηφιοτήτων και έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων
11 Σεπτεμβρίου 2013: Επίσημη επιβεβαίωση των υποψηφιοτήτων από τους υποψήφιους
25 Απριλίου 2014: Υποβολή των φακέλων υποψηφιοτήτων
Μάιος-Αύγουστος 2014: Αξιολόγηση και επισκέψεις στις υποψήφιες πόλεις
Σεπτέμβριος 2014: Επιλογή των πόλεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες
Εν τω μεταξύ, ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε σήμερα ότι η συμμετοχή 24 ομάδων στα τελικά του Euro 2016 δεν ήταν δική του ιδέα.
«Η απόφαση λήφθηκε από την εκτελεστική επιτροπή και το Κογκρέσο του 2006, μετά από εισήγηση Ιρλανδίας και Σκοτίας. Το σκέφτηκα πολύ όσον αφορά την ποσότητα και έφτασα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν 24 καλές ευρωπαϊκές ομάδες που βρίσκονται, λίγο πολύ, στο ίδιο επίπεδο, έτσι η ποιότητα δεν θα επηρεαστεί», είπε.
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το ενδιαφέρον θα είναι περιορισμένο στην προκριματική φάση, αφού όπως υπογράμμισε «από κάθε όμιλο των έξι ομάδων θα προκρίνονται δύο ή τρεις, άρα θα υπάρχουν λιγότεροι ενδιαφέροντες αγώνες αλλά η τελική φάση θα είναι το ίδιο συναρπαστική».

Keywords
Τυχαία Θέματα