Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

16:09 26/1/2014 - Πηγή: AEK365

Ισχυρός σεισμός «κούνησε» τη βορειοδυτική Ελλάδα με το επίκεντρο να εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και 2 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο και η ένταση να φτάνει τα 6 ρίχτερ, ενώ αρχικά είχε υπολογιστεί στα 5,7 και αργότερα στα 5,9. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα. Περίπου 20 λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό ακολούθησε και μετασεισμός 4,4 ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν ακόμα

2 μετασεισμοί. Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στα γύρω νησιά, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι και ορισμένα σημεία της Αττικής.

Το Γεωδυναμικό Ινστιστούτο υπολογίζει το σεισμό στα 5,8 ρίχτερ. Σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Πυροσβεστικά οχήματα έχουν ήδη βγει στους δρόμους της πόλης για να ερευνήσουν αν υπάρχουν ζημιές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές και εκκενώνονται.

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα