Σεντόνι για Σοσιεδάδ, σωτηρία για Θέλτα

00:00 2/6/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 38η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΡΑΓΟΣΑ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-3
Γήπεδο: Ρομαρέδα

Στη Segnda θα συνεχίσει από την ερχόμενη χρονιά η Σαραγόσα που έχασε με 3-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο 6ο λεπτό ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Βίκτορ Ροντρίγκεθ, ενώ στο 14΄το σουτ του Κάστρο σταμάτησε στο δοκάρι της Σαραγόσα. Στο 20' ο Ροντρίγκεθ αστόχησε από καλή θέση, όπως έκανε και στο 27', ενώ στο 43' ο Φράνκο είπε όχι σε προσπάθεια του Κόστα και στο 45' ο Τιάγκο έκοψε σωτήρια τον Απόνιο.

Στο 48' ο Κουρτουά είπε όχι σε προσπάθεια του Αμπραχάμ, ενώ στο 53' ο Κόστα αστόχησε εξ

επαφής και στο 59' το σουτ του Αντριάν έφυγε άουτ. κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς δεν θα έχει γκολ, στο 84' ο Αρντά άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο και 5 λεπτά αργότερα ο Πόστιγκα ισοφάρισε. Οι γηπεδούχοι όμως δεν πήραν ούτε την ισοπαλία, καθώς στις καθυστερήσεις ο Ντιέγο Κόστα πέτυχε δύο γκολ και χάρισε τη νίκη στην Ατλέτικο με 3-1.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Λέο Φράνκο, Άμπραχαμ, Ά. Γκονζάλεθ, Λούβενς, Φερνάντεθ, Απόνιο, Πιντέρ (46' Μοβίγια), Π. Μοντάνιες, Ορτι (72' Ορτί), Β. Ροντρίγκεθ (63' Μπιενβενού), Πόστιγκα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Ινσούα, Χουανφράν, Μιράντα, Πουλίδο, Τιάγκο, Κόκε, Γκαρσία (63' Τόρες), Ροντρίγκες (75' Αρντά), Αντριάν (88' Ακουίνο), Ντ. Κόστα.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΣΟΣΙΕΔΑΔ: 0-1
Γήπεδο: Ριαθόρ

Ο θάνατός σου η ζωή μου ήταν τα ματς στο Ριαθόρ. Η Σοσιεδάδ νίκησε με 1-0 τη Λα Κορούνια, πήρε την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και υποβίβασε την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Στο 1ο μόλις λεπτό ο Μπράβο είπε όχι σε σουτ του Γκάμα, όπως και Αρανθούμπια σε προσπάθεια του Βέλα στο 6ο λεπτό. Στο 14' το σουτ του Γκάμα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 23' ο Αγιρέτσε άδειασε τον Ζε Κάστρο κι έκανε το σουτ, ο Αρανθούμπια απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Γκριέσμαν έγραψε το 1-0 για τους Βάσκους της Σοσιεδάδ.

Στο 49ο λεπτό το σουτ του Βαλερόν έφυγε μόλις άουτ, όπως κι εκείνο του Βέλα στο 53'. Στο 60' η κεφαλιά του Μαρτίνεθ σταμάτησε στο δοκάρι της ομάδας του, ενώ και στο 74' η λα Κορούνια είχε δοκάρι με τον Σαλαμάο, του οποίου το σουτ κόντραρε και σε πόδια. Η Σοσιεδάδ έχασε τον Μπεργάρα με κόκκινη κάρτα στο 85ο λεπτό.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Αρανθούμπια, Σίλβιο, Ζε Κάστρο, Αϊθάμι (56'Ολιβέιρα), Μ. Πάμπλο, Αγκιλάρ, Χ. Ντομίνγκεθ, Πίτσι, Βαλερόν, Μπρούνο Γκάμα (46' Σαλομάο), Ρίκι.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Ντε Λα Μπέγια, Ι. Μαρτίνεθ, Μ. Γκονζάλεθ, Κ. Μαρτίνεθ, Ιγιαραμέδι (78' Κάστρο), Μπεργκάρα, Γκρίσμαν, Πριέτο (85' Ανσοτέγι), Βέλα (69' Θουρουτούθα), Αγιρέτσε.

ΘΕΛΤΑ - ΕΣΠΑΝΙΟΛ: 1-0
Γήπεδο: Μπαλαΐδος

Ένα θαύμα χρειαζόταν η Θέλτα για να μείνει στην κατηγορία και τα πέτυχε. Η ομάδα της Γαλικίας επικράτησε με 1-0 της Εσπανιόλ και σε συνδυασμό με την ήττα της Λα Κορούνια, έσωσε τη χρονιά και μάλλον δίκαια.

Η Θέλτα μπήκε δυνατά στο ματς και στο 16ο λεπτό ο Άσπας ξέφυγε από τον Κολότο κι έδωσε για τον Ίνσα που με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 26' ο Μπλάνκο έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Βερδού, ενώ στο 26' ο Στουάνι αστόχησε από καλή θέση.

Στο 62ο λεπτό ο Άσπας απέφυγε και τον γκολκίπερ, αλλά αστόχησε από πλάγια θέση, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Φορλίν της Εσπανιόλ.

ΘΕΛΤΑ: Μπλάνκο, Λάγο, Τούνιεθ, Μπελβίς, Καμπράλ, Νάτσο Ίνσα, Ουμπίνια, Κρον-Ντέλι (87' Ντε Λούκας), Ά. Λόπεθ (73' Μαντιντά), Α. Φερνάντες (90+1' Ορεγιάνα), Άσπας.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Καπντεβίλα, Ρ. Ροντρίγκεθ, Κολότο, Χ. Λόπεθ (59' Ματιόνι), Φορλίν, Β. Σάντσεθ (65' Γκόμες), Σιμάο, Βερδού (80' Αλφόνσο), Στουάνι, Σ. Γκαρθία.

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 4-3
Γήπεδο: Σάντσεθ Πιθχουάν

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ πέταξε τη Βαλένθια ο Νεγρέδο, που οδήγησε τη Σεβίλλη σε νίκη με 4-3, σκοράροντας και τα τέσσερα γκολ! Συγκινητικό το αντίο του Πάλοπ...

Στο 7ο λεπτό το σουτ του Ράκιτιτς έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 9' ο Γκουαΐτα απέκρουσε το πλασέ του Νεγρέδο. Τελικά στο 12ο λεπτό ο Μπανέγα άδειασε τρεις παίκτες της Σεβίλλης και με τρομερο σουτ άνοιξε το σκορ για τη Βαλένθια. Στο 17' το σουτ του Σολδάδο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 24΄ο Σολδάδο σημάδεψε το δοκάρι του Πάλοπ. Στο 27' ο Νεγρέδο αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 33' ο Σολδάδο έχασε το άχαστο μετά από πάσα του Κανάλες. Στο 37' ο Σισίνιο αστόχησε για λίγο, ενώ στο 39' ο Πάλοπ είπε όχι στον Σισοκό και στο 40' ο Νεγρέδο έφερε στα ίσα το ματς από κοντά. και πριν προλάβει να συνέλθει η Βαλένθια, δέχτηκε κι άλλο γκολ με πέναλτι του Νεγρέδο στο 4ο λεπτό. Το κακό για τις «νυχτερίδες» ολοκληρώθηκε στο 45', με τον Ζόνας να αποβάλλεται.

Στο 54ο λεπτό η κεφαλιά του Σολδάδο πέρασε λίγο άουτ, αλλά στο 56' ο ίδιος παίκτης έφερε στα ίσα το παιχνίδι. Η χαρά της Βαλένθια κράτησε μόλις ένα λεπτό, καθώς στο 57' η Σεβίλλη πήρε ξα να το προβάδισμα με το 3ο γκολ του Νεγρέδο στο ματς. Ο Ισπανός φορ ολοκλήρωσε το προσωπικό του πάρτι στο 61ο λεπτό, καθώς έκανε το 4-2 με κοντινό πλασέ. Στο 72ο λεπτό η κεφαλιά του Νάβας πέρασε μόλις άουτ και στο 88' ο Σολδάδο έκανε το τελικό 4-3.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Πάλοπ, Σισίνιο (68' Κόκε), Ναβάρο, Κάλα, Μορένο, Κοντόγκμπια, Μεδέλ, Περότι (67' Στεφάνοβιτς), Ράκιτιτς, Χ. Νάβας, Νεγρέδο (64' Μπαμπά).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Σισοκό, Ματιέ, Ρ. Κόστα, Ζ. Περέιρα, Παρέχο, Αλμπέλδα (46' Φεγκουλί), Κανάλες (65' Βιέρα), Μπανέγα (78' Ρουίθ), Ζόνας, Σολδάδο.

ΛΕΒΑΝΤΕ - ΜΠΕΤΙΣ: 1-1
Γήπεδο: Θιουτάτ ντε Βαλένθια

Την ευκαιρία να πάρει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο έχασε η Μπέτις που κόλλησε στο 1-1 με τη Λεβάντε.

Στο 16ο λεπτό το σουτ του Βάλδο έφυγε μόλις άουτ, όπως κι εκείνο του Πέδρο Ρίος στο αμέσως επόμενο λεπτό. στο 27ο λεπτό η κεφαλιά του Ναβάρο έφυγε άουτ, όπως και το σουτ του Ρίος στο 30' ενώ στο 35' ακυρώθηκε γκολ του Ιμπόρα.

Η Λεβάντε μπήκε δυνατά στην επανάληψη, έχασε δύο καλες ευκαιρίες με τους Ντιόπ(49') και Βάλδο (50') και στο 51' ο Ρίος έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 57' ο Κάστο είπε όχι σε σουτ του Γκαρθία και στο 68ο λεπτό η Μπέτις έφερε στα ίσα το ματς με τον Μολίνα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ στη συνέχεια, αλλά δεν τα κατάφεραν

ΛΕΒΑΝΤΕ: Κ. Νάβας, Καράμπελας (77' Χουανλού), Ναβάρο, Βύντρα, Ροδάς, Ντιοπ, Ιμπόρα, Ρ. Γκαρθία, Βάλδο (84' Ελ Ζαρ), Π. Ρίος, Ακουαφρέσκα (21'Μίτσελ).

ΜΠΕΤΙΣ: Κάστο, Νάτσο, Αμάγια, Παουλάο, Ά. Λόπεθ, Μπενιάτ, Ρ. Πέρεθ, Παμπόν (84' Βαντίγιο), Σεβίγια (55' Κάμπελ), Ρ. Κάστρο, Χ. Μολίνα (70' Νονό).

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 2-2
Γήπεδο: Βαγιέκας

Στο 2-2 έμειναν Ράγιο Βαγιεκάνο και Μπιλμπάο σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς,

Στο 7ο μόλις λεπτό η Μπιλμπάο είχε δοκάρι σε σουτ του Ιμπάι Γκόμεθ, ενώ στο 11' οι Βάσκοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγο αποβολής του Αντουρίθ. Τελικά στο 19ο λεπτό ο Χοσέ Κάρος έκανε τη σέντρα και ο Βάσκεθ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 23' ο Ρουμπέν είπε όχι σε σουτ του Ντε Μάρκος. Στο 29' ο Ιραϊθόθ πρόλαβε τον Ντομίνγκεθ με τα πόδια και στο επόμενο λεπτό ο Σουσαέτα με πλασέ έφερε στα ίσα το παιχνίδι. Στο 43ο λεπτό ο Ιραϊθόθ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το πλασέ του Ντομίνγκεθ, ενώ στο 45΄η κεφαλιά του Πίτι έφυγε άουτ.

Στο 47ο λεπτό το σουτ του Νάτσο βρήκε και πέρασε κόρνερ, αλλά δύο λεπτά μετά η Μπιλμπάο παρότι με παίκτη λιγότερο, έκανε την ανατροπή με γκολ του Αουρτενέτσε. Στο 50' ο Ιραϊθόθ απέκρουσε σουτ του Αρμπίγια, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Κάρλος έφυγε άουτ. τελικά στο 53' η Ράγιο ισοφάρισε καθώς ο πίτι σκόραρε εξ επαφής μετά από κόρνερ. Στο 61' και στο 63' η Ράγιο έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Πίτι και Βάσκεθ,

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Ρουμπέν, Νάτσο (46' Τίτο), Φιγκέρας (60' Λας), Γκάλβες, Αρμπίγια, Τρασόρας, Φουέγο, Πίτι, Βάσκεθ, Ντομίνγκεθ (76' Ντελίμπασιτς), Κάρλος.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Σαν Χοσέ, Γκουρπέγκι, Ιραόλα, Άντερ (62' Καστιγιο), Ιτουράσπε, Ι. Γκόμεθ (80' Τοκέρο), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Αντούριθ.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ - ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: 4-2
Γήπεδο: Όνο Εστάντι

Στη Segunda θα βρεθεί η Μαγιόρκα από την επόμενη σεζόν, παρά τη νίκη της με 4-2 επί της Βαγιαδολίδ. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από το 1997 που η Νησιώτες θα βρεθούν στα αλώνια της Segunda.

Στο 15ο λεπτό το σουτ του Μάρκεθ έξυσε το δοκάρι της Βαγιαδολίδ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Άλφαρο άνοιξε το σκορ για τους Νησιώτες με πλασέ κάτω από τα πόδια του Χάιμε. Στο 20' το σουτ του Ομάρ πέρασε άουτ, ενώ στο 30' ο Μπουένο με κοντινή προβολή έφερε το ματς στα ίσα. Η Μαγιόρκα έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο 33' και στο 34' με τους Μπιγκάς, Μάρκεθ και Ντος Σάντος και τελικά στο 42' ο Μαρτι με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Χάτον. Έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 47ο λεπτό ο Αουάτ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Ομάρ, ενώ στο 57' ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος έκανε το 3-1 κι έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Μαγιόρκα. Το 4-1 διαμόρφωσε ο Χάβι Μάρκεθ με γκολ στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης ενώ στο 72' ο Ομάρ έκανε το 4-2.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Λούνα, Μπιγκάς, Ζερόμελ, Χάτον, Μαρτί (88' Πίνα), Τισόνε, Άλφαρο (84' Περέιρα), Ντος Σάντος (75' Νσούε), Χ. Μάρκεθ, Βίκτορ.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Χάιμε, Πένια, Βαλιέντε, Ρουέδα, Ρουκάβινα, Β. Πέρεθ, Ά. Ρούμπιο (66' Μπαράχα), Μπουένο (71' Λόλο), Όσκαρ, Έμπερτ (75' Ραμά), Λάρσον

ΓΡΑΝΑΔΑ - ΧΕΤΑΦΕ: 2-0
Γήπεδο: Νουέβο Λος Κάρμενες

Τη νίκη με 2-0 πήρε η Γρανάδα επί της Χετάφε σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το ματς ήταν πολύ μέτριο σε όλο τα πρώτο μέρος, ωστόσο στο 27ο λεπτό η Γρανάδα κατάφερε και πήρε το προβάδισμα χάρη σε ένα γκολ του Νολίτο.

Η Γρανάδα ήταν καλύτερη και στην επανάληψη κι έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 63ο λεπτό με σκόρερ τον Ελ Αράμπι.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Σικέιρα, Μάινθ, Ντιακατέ, Νιομ, Λουσένα (90' Ιγκαλό), Νολίτο (67' Ανγκούλο), Μ. Ρίκο, Μπουονανότε, Μπραχίμι (74' Ορτίθ), Ελ-Αράμπι.

ΧΕΤΑΦΕ: Μογιά, Μανέ (62' Αλκαθέρ), Ράφα, Βαλέρα (46' Φράιλε), Λάσεν, Τσ. Τόρες, Ντ. Κάστρο, Σαράμπια, Χ. Ροντρίγκεθ, Π. Λεόν, Άλβαρο (68' Γκαβιλάν).

Keywords
Τυχαία Θέματα