Σήμερα οι αποφάσεις για το Calciopoli

15:00 8/11/2011 - Πηγή: AEK365

Μέχρι το βράδυ, το δικαστήριο της Νάπολι θα έχει ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τις ποινές των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο Calciopoli που είχε οδηγήσει το 2006 σε υποβιβασμό την Γιουβέντους και είχε κλονίσει το ιταλικό ποδόσφαιρο λίγο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας.

Ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος που έστηνε αγώνες εμφανίζεται να είναι ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους Λουτσιάνο Μότζι με τους εισαγγελείς να έχουν προτείνει ποινή φυλάκισης 8 χρόνων και 3 μηνών. Ο Μότζι αντιμετωπίζει κατηγορία για σύσταση οργάνωσης με σκοπό την αθλητική

απάτη. Επίσης οι εισαγγελείς έχουν προτείνει ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων για τον πρώην αρχιδιαιτητή Πάολο Μπέργκαμο ενώ στον συνεργάτη του, τον Πιερλουίτζι Παϊρέτο, προτείνεται ποινή τεσσάρων χρόνων και έξι μηνών. Τέλος οι εισαγγελείς έχουν προτείνει ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην διαιτητή Μάσιμιο Ντε Σάνκτις.

Σημειώνεται πως έχει ήδη τιμωρηθεί με τριετή φυλάκιση ο πρώην παράγοντας της Γιουβέντους, Αντόνιο Τζιραούντο ενώ τις αποφάσεις του δικαστηρίου της Νάπολι περιμένουν συνολικά 20 άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Calciopoli.

Keywords
Τυχαία Θέματα