Σκέφτεται διαπραγματεύσεις με πιστωτές της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Βιντιάδης

15:34 30/10/2012 - Πηγή: AEK365

Σε περίπτωση που δικαιωθεί η μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα και ολοκληρωθεί το deal με τους υποψήφιους επενδυτές, ο Δημήτρης Βιντιάδης και ο Κιθ Χάρις θα αναλάβουν -πέραν της πλήρους αναδιοργάνωσης της ΑΕΚ- και την ικανοποίηση μιας σειράς υποχρεώσεων που έχει συσσωρεύσει η ΠΑΕ. Τόσο προς το Δημόσιο, όσο και προς πρώην-νυν ποδοσφαιριστές και λοιπούς πιστωτές. Οι υπολογισμοί της νυν διοίκησης

αναφέρουν ότι τα χρήματα που θα απαιτηθούν έως το τέλος της σεζόν είναι περίπου 12 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτό το ποσό μπορεί να μειωθεί, καθώς σε περίπτωση εισόδου των νέων επενδυτών, οι τελευταίοι θα έχουν ένα σημαντικό όπλο: τη ρευστότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της πλευράς Βιντιάδη είναι να ξεκινήσουν (από το μηδέν, μιας και οι διακανονισμοί Τσιάρτα το καλοκαίρι επί της ουσίας έμειναν ανολοκλήρωτοι) διαπραγματεύσεις με όλους τους πιστωτές της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας, έχοντας έναν... διπλό στόχο σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά: Είτε να πετύχουν μείωση των απαιτήσεων, είτε -αν δεν γίνει αυτό δεκτό- να γίνουν ευνοϊκοί διακανονισμοί.
Για παράδειγμα, αν σε έναν πρώην ποδοσφαιριστή οφείλονται 350.000 ευρώ και έχει υπογράψει δυο και τρεις διακανονισμούς που δεν έχουν τηρηθεί, θα μπορούσε να του προταθεί να δεχθεί να εισπράξει 300.000 ευρώ, αλλά μετρητά, χαρίζοντας τα υπόλοιπα 50.000 ευρώ. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να του ζητηθεί να χαρίσει λιγότερα (ή και να μην χαρίσει καθόλου) χρήματα, αλλά να δεχθεί να υπογράψει έναν διακανονισμό που θα διευκολύνει περισσότερο την εταιρεία. Μέσω αυτής της διαδικασίας εκτιμάται ότι μπορεί να μειωθεί το σύνολο των απαιτήσεων της ΠΑΕ και να γίνει ταυτόχρονα πιο εύκολα διαχειρίσημο.
Αν υπάρξει τελική θετική απόφαση για είσοδο των επενδυτών στην ΠΑΕ, οι εν λόγω διακανονισμοί είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν με την ανακοίνωσή της και πριν ολοκληρωθεί καν η διαδικασία αλλαγής σελίδας στην ΑΕΚ (όπως για παράδειγμα είχε γίνει από τη διοίκηση Νικολαϊδη το 2004). Και δεν αποκλείεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις να ζητηθεί και η συμβολή της νυν διοίκησης της ΠΑΕ, η οποία γνωρίζει καλύτερα απ' όλους τις υποχρεώσεις, αλλά και τις λεπτομέρειες κάθε περίπτωσης πιστωτή ξεχωριστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα