«Σκούπισαν» τους Μάβερικς κι εξασφάλισαν πλέι οφ οι Σπερς

09:21 15/3/2013 - Πηγή: AEK365

Έπειτα από ένα εξαιρετικά αμφίρροπο ματς οι Σπερς νίκησαν τους Μάβερικς με 92-91 στο Σαν Αντόνιο με τις καρδιές των οπαδών των γηπεδούχων να επανέρχονται στη θέση τους μετά το χαμένο buzzer beater του Βινς Κάρτερ.
Μ' αυτή τη νίκη, το Σαν Αντόνιο «σκούπισε» για πρώτη φορά το Ντάλας από τη σεζόν 1997-98 και τσέκαρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Ετσι λοιπόν έφτασε το ρεκόρ του στο 50-16, καπάρωσε μια θέση στα πλέι οφ και για 14η διαδοχική σεζόν φτάνει στις 50+ νίκες.

Οι Μάβερικς (30-34) που πήραν 21 πόντους και 11 ριμπάουντ από τον αειθαλή Ντιρκ Νοβίτσκι, ωστόσο, αυτή η ήττα μπορεί να τους κοστίσει την είσοδο στα πλέι οφ, καθώς διεκδικούν την τελευταία θέση της Δύσης με τους Λέικερς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Τιμ Ντάνκαν που σημείωσε 28 πόντους και μάζεψε 19 ριμπάουντ, με τους Σπερς να παίζουν για άλλο ένα ματς χωρίς τον τραυματία, Τόνι Πάρκερ.
Το Ντάλας αν και ξεκίνησε την δ' περίοδο στο -10 είδε τους Νοβίτσκι και Κάρτερ να παίρνουν μπρος και λίγο έλειψε να γίνει η ανατροπή με τους Σπερς να χάνουν τις τρεις τελευταίες επιθέσεις τους και να ξεμένουν από χρόνο σε άλλη μια, όμως τέλος καλό, όλα καλά...
Δεν άντεξαν οι... μαθουσάλες των Νικς
Στο άλλο ματς της ημέρας, οι Μπλέιζερς εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και τα... γηρατειά των Νικς και νίκησαν στο ρελαντί με 105-90. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ σημείωσε 26 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ, ο ΛαΜάρκους Ολντριτζ πρόσθεσε άλλους 22 με 10 ριμπάουντ, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η συνεισφορά του Τζέι Τζέι Χίκσον που σκόραρε 12 πόντους και μάζεψε 16 «σκουπίδια».
Μάταια πάλευε ο Τζέι Αρ Σμιθ για την ομάδα της Νέας Υόρκης ερχόμενος από τον πάγκο, καθώς οι 33 πόντοι του δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό των τραυματιών Στουνταμάιρ, Αντονι και Τσάντλερ, αλλά και τα κουρασμένα πόδια των Τόμας, Μάρτινς, Κάμπι που μετρούν αντίστροφα για να αφήσουν τα παρκέ...
Τα αποτελέσματα
Σαν Αντόνιο Σπερς-Ντάλας Μάβερικς 92-91Πόρτλαντ Μπλέιζερς-Νιου Γιορκ Νικς 105-90

Keywords
Τυχαία Θέματα