Σοκαριστική αυτοκτονία 15χρονου στην Ιταλία

20:13 23/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ένας 15χρονος από την Ιταλία αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του καθώς δεν άντεχε άλλο την συνεχή διαπόμπευσή του τόσο στο σχολείο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 15χρονος Αντρέας, μαθητής του επιστημονικού Λυκείου Cavour, συνήθιζε να ντύνεται εκκεντρικά, να φορά ρούχα σε ροζ χρώμα και να βάφει τα νύχια του και έμοιαζε δυνατός παρά τα όσα άκουγε συνεχώς από όσους τον κορόιδευαν. Τελικά όμως έσπασε...

Ο Αντρέας κρεμάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του μπροστά στον μικρό

αδελφό του. Όταν τον βρήκε ο πατέρας του ήταν πια αργά...

Ο Αντρέας ερχόταν καθημερινά αντιμέτωπος με ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του, ενώ στο Facebook υπήρχε μια σελίδα με τίτλο «Το αγόρι με το ροζ παντελόνι», που αναρτούσε χλευαστικά σχόλια και φωτογραφίες του Αντρέα παραποιημένες μέσω Photoshop.

Η αυτοκτονία του έχει σοκάρει την ιταλική κοινωνία με χιλιάδες να βγαίνουν στους δρόμους με κεριά διακηρύσσοντας ότι θα πολεμήσουν κάθε μορφή έλλειψης ανεκτικότητας και ζητώντας νομοθεσία κατά της ομοφοβίας.

Επίσης, στο εχθρικό μέχρι χθες διαδίκτυο για τον Αντρέα ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία με σύνθημα «Φοράω ροζ παντελόνι» , ενώ στο hashtag στο Twitter, με το ίδιο όνομα #portoipantalonirosa, αναρτώνται αμέτρητα σχόλια συμπαράστασης και καταδίκης της ομοφοβίας.

Την τραγική αυτοκτοία σχολίασε και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εκφράζοντας το βαθύ προβληματισμό του «για τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες ομοφοβικές συμπεριφορές που θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ατόμου».

Η Εισαγγελία της Ρώμης έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το θάνατο του 15χρονου και εξετάζει τα μηνύματα που είχαν αναρτηθεί για τον Αντρέα στο Facebook.

Σύμφωνα με πολλούς, ο Αντρέας ήταν ομοφυλόφιλος και δεν το έκρυβε, όμως σύμφωνα με τον παππού του είχε φλερτ με μια κοπέλα.

Η μητέρα του Αντρέα δηλώνει: «Σταύρωσαν το γιο μου σαν τον Ιησού. Τώρα θέλω δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα