Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τον βασανισμένο Αιγύπτιο (ΦΩΤΟ)

10:52 7/12/2012 - Πηγή: AEK365

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters παρουσίασε αναλυτικό ρεπορτάζ για την περιπέτεια του 29χρονου Αιγύπτιου ο οποίος είχε βασανιστεί από τον εργοδότη του στην Σαλαμίνα. Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από φωτογραφίες που σοκάρουν και στις οποίες φαίνονται τα σημάδια του βασανισμού.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ο Γουάλιντ Ταλέμπ περιγράφει πώς επί 18 ώρες ο φούρναρης εργοδότης του τον είχε αλυσοδεμένο από το λαιμό και τον κακοποιούσε μαζί με άλλους τρεις: "Με τράβαγαν σαν το σκυλί, ενώ έπιναν μπύρα και γελούσαν. Νόμιζα

ότι έφτασε το τέλος μου. Λιποθυμούσα συνεχώς και κάθε φορά που έχανα τις αισθήσεις μου με χτύπαγαν δυνατά για να ανοίξω τα μάτια μου".
Ο Ταλέμπ έπειτα από 18 ώρες κατάφερε να το σκάσει αλλά η αστυνομία τον πήρε από το νοσοκομείο, επειδή δεν είχε χαρτιά, προκειμένου να τον απελάσει. Τελικά, για ανθρωπιστικούς λόγους και μετά από πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια ο 29χρονος δεν θα απελαθεί.
Το πρακτορείο Reuters πάντως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι ο Ταλέμπ δεν είναι ο μόνος, καθώς στην Ελλάδα εκατοντάδες μετανάστες πέφτουν θύματα βίας, ρατσιστικών επιθέσεων και αστυνομικής αδιαφορίας. Όπως γράφει χαρακτηριστικά: "στην Ελλάδα, οι μετανάστες είναι τα μεγαλύτερα και πλέον ανυπεράσπιστα θύματα της οικονομικής κρίσης".

Keywords
Τυχαία Θέματα