«Σωστές οι αποβολές Γκαρσία – Φωτάκη, δεν έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ»

20:51 17/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σύμφωνα με τους δύο έμπειρους πρώην διαιτητές Μάκη Γερμανάκο και Ηλία Τσίκινη που μίλησαν στο «soccerplus.gr» και τόνισαν ότι οι αποβολές των Πάμπλο Γκαρσία και Φωτάκη είναι σωστές, ενώ η ΑΕΚ αδικήθηκε μια και δεν της δόθηκε πέναλτι στο 77’ όταν ο Φωτάκης τράβηξε τον Λυμπερόπουλο που ήταν σε θέση για γκολ.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Σύμφωνα με τα μέλη της "δικής μας ΚΕΔ", Μ. Γερμανάκο και Η. Τσίκινη, ορθώς ο Κουκουλάκης απέβαλε

Γκαρσία και Φωτάκη στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, υπάρχει και πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του Λυμπερόπουλου στο 77', όπως εκτιμούν αμφότεροι, ενώ σωστά δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Γκαρσία στο 51'.
Η κριτική των επίμαχων φάσεων στους αγώνες της 5ης αγωνιστικής των play off:
+++ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0
Διαιτητής: Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου)
Α' Βοηθός: Πάνου Γ. (Αιτωλ/νίας)
Β' Βοηθός: Ποντίκης Κ. (Πρέβεζας)
4ος: Αρετόπουλος Α. (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Καλύβας Δ. (Βοιωτίας)

Γερμανάκος:
-Στο 11' ο Νιμανί σπρώχνει τον Μανωλά, που έχει τη μπάλα στην κατοχή του, ο διαιτητής δίνει κόρνερ αντί για φάουλ υπέρ του Μανωλά.
-Στο 18' αγκωνιά του Γκαρσία στον Κάρλος μένει, κακώς, ατιμώρητη.
-Στο 20' ο Γκαρσία παίρνει την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλό του, μπορούσε να δει και την κόκκινη.
-Στο 29' σκληρό φάουλ του Αποστολόπουλου στον Καφέ, έπρεπε να δει την κίτρινη κάρτα ο παίκτης του ΠΑΟΚ.
-Στο 41' ο Λίνο κάνει φάουλ στον Βάργκας στο κέντρο του γηπέδου, ο Κουκουλάκης έκρινε ότι δεν πρέπει να αφήσει το πλεονέκτημα, ωστόσο έπρεπε να βγάλει την κίτρινη κάρτα.
-Στο 46' ο Βάργκας κάνει φάουλ για κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία, που δεν δίνεται, κι εν συνεχεία ο Γκαρσία αρπάζει από την πλάτη τον Βάργκας, έπρεπε επομένως να δει κι αυτός την κίτρινη κάρτα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.
-Στο 51' η μπάλα βρίσκει το χέρι του Γκαρσία μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο παίκτης όμως δεν είχε πρόθεση, δεν υπάρχει συνεπώς περίπτωση πέναλτι.
-Στο 54' ο α' βοηθός άφησε λανθασμένα τον Λυμπερόπουλο να παίξει κι ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ, για να καταλογίσει μετά ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ ο Κουκουλάκης στη συνέχεια της φάσης.
-Στο 65' ο Γκαρσία θα αποβληθεί δικαιολογημένα για το σκληρό φάουλ στον Βάργκας, αν και θα έπρεπε να αποβληθεί απευθείας και όχι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια, ο Κουκουλάκης έβγαλε αναίτια κίτρινη κάρτα στον Κοντοέ, που δε φάνηκε να κάνει κάτι επιλήψιμο.
-Στο 77' ο Φωτάκης τραβά τον Λυμπερόπουλο στη μέγάλη περιοχή, είναι πέναλτι και κίτρινη κάρτα που κακώς δεν δόθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φωτάκης πηγαίνει με πρόθεση να κάνει το τάκλιν στον Λαγό, δε φαίνεται τελικά να τον βρίσκει, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για τον διαιτητή να το διακρίνει. Πήγε όμως με πρόθεση, οπότε δικαιολογείται η δεύτερη κίτρινη κάρτα και η αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ.

Τσίκινης:
-Αγκωνιά του Γκαρσία στον Κάρλος στο 18', έπρεπε να δει την κίτρινη κάρτα.
-Στο 51' ο Γκαρσία κάνει χέρι στη μεγάλη περ
Keywords
Τυχαία Θέματα