Σουλτς: Πλανάται ο Τσίπρας αν νομίζει ότι μπορεί να διώξει την τρόικα

17:11 1/2/2015 - Πηγή: AEK365

«Ο Α. Τσίπρας πλανάται εάν πιστεύει ότι μπορεί να διώξει την τρόικα και οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν παρόλα αυτά τις προεκλογικές του υποσχέσεις» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς σε σημερινή του συνέντευξη προς την εφημερίδα Welt am Sonntag WaS.

Όπως μάλιστα λέει, γι' αυτό το λόγο, συνέστησε στον Έλληνα πρωθυπουργό να μην θέσει προς αμφισβήτηση τους κανόνες που έχουν προσυμφωνηθεί με τους πιστωτές ή

να τους καταργήσει μονομερώς.

«Αντί να επιμένει σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, θα έπρεπε να συζητήσει μαζί μας πώς μπορούν να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΕΚ αποκαλύπτει ότι κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τις φραστικές επιθέσεις εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Όπως δηλώνει ο κ. Σουλτς μια τέτοια συμπεριφορά θα ήταν «κοντόφθαλμη» δεδομένου ότι και η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει εντέλει να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα. Αναφορικά με τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης ο Μάρτιν Σουλτς σημειώνει ότι δεν τα έχει διακρίνει ακόμη πλήρως αλλά πιθανώς εδώ να έγκειται η ευκαιρία για να χαραχτεί από κοινού μια εποικοδομητική πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα