«Σπουδαίο να αγωνίζεσαι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

18:37 22/4/2013 - Πηγή: AEK365

Με βάση την διεθνή βαθμολογία της FINA, κορυφαίος κολυμβητής της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Μιχάλης Κοντιζάς για τη χθεσινή του επίδοση στα 100μ ύπτιο (56.97) με 757 βαθμούς. Βέβαια, ο διεθνής κολυμβητής του Εθνικού Πειραιά, μία μέρα πριν είχε πετύχει βαλκανικό ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο (2.03.13), πιάνοντας παράλληλα και τα όρια για το Ευρωπαϊκό

Πρωτάθλημα Νέων του Πόζναν και το Παγκόσμιο του Ντουμπάι. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε και στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης στα 50μ. ύπτιο, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στα 4x100μ. Μικτή Ομαδική.

Ο νεαρός Βαλκανιονίκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τη σπουδαία παρουσία στους αγώνες αυτούς και την ανάδειξή του ως κορυφαίος κολυμβητής της διοργάνωσης:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα κατάφερα, γιατί μπόρεσα χωρίς πολύ ξεκούραση να είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Μόλις είδα το 2.03.13 στα 200μ. ύπτιο σκέφτηκα απευθείας πως θα πάω στο Ντουμπάι για το Παγκόσμιο Νέων. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη μου. Είναι σπουδαίο να αγωνίζεσαι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η συμμετοχή μου σ' αυτό το τουρνουά θα είναι κάτι το ξεχωριστό. Αυτό είναι το καλύτερο που κρατάω από τους Βαλκανικούς.

Ξεχωρίσαμε με τις επιτυχίες μας και με τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά στη γενική κατάταξη από τις άλλες χώρες των Βαλκανίων. Πολλά παιδιά κατάφεραν να πάρουν χρυσά μετάλλια και βλέπουμε πως έχουμε προχωρήσει πολύ στο άθλημα της κολύμβησης στην Ελλάδα», δήλωση αρχικά ο Μιχάλης Κοντιζάς και συνέχισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο προπονητές μου, τον Άκη Οικονόμου και τον Μανώλη Κουτσουδάκη, τον γυμναστή μου Αλέξανδρο Προβολισιάνο, αλλά και τον γιατρό μου κ. Αντωνακάκη. Θέλω να κλείσω λέγοντας πως στους διεθνείς αγώνες που ακολουθούν και θα λάβω μέρος, θα ήθελα πολύ να είχα μαζί μου κάποιον από τους προπονητές μου.»

Ο προπονητής του Μιχάλη Κοντιζά στον Εθνικό Πειραιά, Άκης Οικονόμου, αναφέρθηκε στην εξαιρετική παρουσία του αθλητή του στη συγκεκριμένη διοργάνωση, λέγοντας:

«Βρίσκεται σε μια πολύ καλή κολυμβητική φάση στην προετοιμασία του για φέτος. Έχουμε καταφέρει να βάλουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε, πράγμα πολύ θετικό για να μην αγχώνεται ο αθλητής, ειδικά σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία.

Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ευτυχώς κανένα πρόβλημα τραυματισμού ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μεγάλοι στόχοι για την συνέχεια μας είναι σίγουρα το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο του καλοκαιριού. Τέλος, θέλω να κλείσω λέγοντας, πως θα ήθελα να είμαι στις επόμενες επιτυχίες του Μιχάλη κι εγώ κοντά του».

Keywords
Τυχαία Θέματα