Στα άδυτα ενός εργοστασίου ρούχων στο Μπαγκλαντέζ (VIDEO)

20:41 24/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η ρεπόρτερ, Χόλι Γουίλιαμς, του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, κατάφερε να διεισδύσει σε ένα εργοστάσιο ρούχων του Μπαγκλαντές υποδυόμενη επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για χονδρική αγορά ρούχων. Οι εικόνες που κατέγραψε η Γουίλιαμς μαζί με τον συνεργάτη της είναι αποκαλυπτικές.

Η Γουίλιαμς συζητά με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου Monde Apparels και τον ρωτά για την ασφάλεια που παρέχει το εργοστάσιο στους εργαζόμενους. Αυτός της δείχνει ένα σχεδιάγραμμα με τα σημεία 13 πυροσβεστήρων,

τα οποία όμως στη συνέχεια ψάχνει η Γούιλιαμς και φυσικά δεν υπάρχουν. Σε ολόκληρο το εργοστάσιο υπήρχε μια έξοδος κινδύνου και για τους 1.400 υπαλλήλους, η οποία κι αυτή ήταν κλεισμένη με κούτες.

Το εργοστάσιο παράγει ρούχα για τις εταιρείες Asics, Wrangler και Walmart, οι οποίες μετά το ρεπορτάζ αντέδρασαν άμεσα με ανακοινώσεις που τονίζουν ότι δεν γνώριζαν και πρόκειται να βρουν ποιοι ευθύνονται.

Η Γουίλιαμς αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι δεν απασχολεί ανήλικους εργάτες/ εργάτριες, αλλά μιλώντας με γυναίκα υπάλληλο -εκτός εργοστασίου- της αποκαλύπτει ότι δουλεύει από 12 ετών στο εργοστάσιο με ψεύτικη ταυτότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα