Στα ημιτελικά με... έμπνευση Φαν Χάαλ!

01:54 6/7/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: 0-0 (4-2)
Γήπεδο: Arena Fonte Nova

Τι άλλο θα δούμε σε αυτό το Μουντιάλ; Η Κόστα Ρίκα άντεξε για 120 λεπτά κόντρα στην Ολλανδία, που είχε τρία δοκάρια και απίστευτες ευκαιρίες και πήγε τα ματς στα πέναλτι με τον Νάβας να έχει πραγματοποιήσει απίστευτες επεμβάσεις. Κάπου εκεί ο Φαν Χάαλ πέρασε

στο ματς τον2ο τερματοφύλακα, Τιμ Κρουλ και στα πέναλτι εκείνος τον δικαίωσε, αποκρούοντας δύο εκτελέσεις και στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά. Την Αργεντινή θα αντιμετωπίσουν οι «οράνιε».

Το ματς είχε ρυθμό αλλά όχι και φάσεις στο πρώτο 20λεπτο, με την Ολλανδία να έχει την καθολική υπεροχή και την Κόστα Ρίκα να αμύνεται σωστά. Στο 21' οι Ολλανδοί έφυγαν ιδανικά στην κόντρα, ο Κάιτ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ντιπέι με τη σειρά του έσπασε αριστερά στον Φαν Πέρσι. Ο άσος της Γιουνάιτεντ πλάσαρε, αλλά ο Νάβας έδιωξε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Σνάιντερ έκανε νέο σουτ με τον Νάβας να μπλοκάρει. Στο 29ο λεπτό, ο Φαν Πέρσι άνοιξε αριστερά στον Ντιπέι που έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά και πάλι ο Νάβας απέκρουσε, ενώ στο 34' ο Ρουίς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπόρχες προσπάθησε με εντυπωσιακό τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά οι Ολλανδοί κατάφεραν να απομακρύνουν. Στο 38ο λεπτό, ο Σνάιντερ εκτέλεσε το φάουλ και ο Νάβας έπεσε εντυπωσιακά κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 53ο λεπτό ο Ρόμπεν εκτέλεσε με πάσα το φάουλ, ο Σνάιντερ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 65' ο Μπολάνιος εκτέλεσε νέο φάουλ και ο Γκονζάλες έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 75ο λεπτό, ο Σνάιντερ εκτέλεσε το φάουλ, ο Φλάαρ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 82' ο Σνάιντερ εκτέλεσε καταπληκτικά το φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Νάβας. Η Ολλανδία πίεσε κι άλλο και στο 84ο λεπτό, ο Φαν Πέρσι έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή αλλά και πάλι ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 88' ο Σνάιντερ έβγαλε τρομερή σέντρα από αριστερά αλλά ο Φαν Πέρσι εξ επαφής με το τέρμα δεν βρήκε την μπάλα. Στο 90+2' ο Φαν Πέρσι εκτέλεσε απ' ευθείας το φάουλ και ο Νάβας έδιωξε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Φαν Πέρσι έκανε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Τεχέδα σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή και την έστειλε στο δοκάρι.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και η Ολλανδία πίεσε από την αρχή. Στο 93', ο Ρόμπεν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φλάαρ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Νάβας έδιωξε και πάλι εντυπωσιακά, ενώ στο επόμενο λεπτό, μετά από νέο κόρνερ, ο Νάβας βγήκε άστοχα, ο Κάιτ βρήκε λίγο αλλά ο Ακόστα έδιωξε με ψαλιδάκι. Η Κόστα Ρίκα πήγε να κλέψει το ματς στο 115', όταν ο Ουρένια μπήκε στην περιοχή μόνος με τον Σίλεσεν κι έκανε το σουτ, αλλά ο Ολλανδός κίπερ έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο 118' ο Σνάιντερ έπιασε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Νάβας και στην επαναφορά ο Ρόμπεν έκανε νέο σουτ με την μπάλα να σταματά σε σώματα. Στο 120' ο Φαν Χάαλ έβαλε τον Κρουλ στη θέση του Σίλεσεν κάτω από τα δοκάρια και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Εκεί οι Μπόρχες και Φαν Πέρσι ευστόχησαν κι έκαναν το 1-1, ενώ ο Κρουλ έπιασε τα πέναλτι του Ρουίς. Στη συνέχεια οι Ρόμπεν, Γκονζάλες και Σνάιντερ ευστόχησαν με το σκορ στο 3-2 και ο Μπολάνιος έκανε το 3-3. Ο Κάιτ έκανε το 4-3 και ο Κρυλ είπε όχι στον Ουμάνια κι έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν (120' Κρουλ), Φλάαρ, Ντε Βρι, Μάρτινς Ίντι (106' Χούντελαρ), Μπλιντ, Φαν Πέρσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Ντιπέι (75' Λενς), Κάιτ, Βαϊνάλντουμ

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόρχες, Τεχέδα (97' Κούμπερο), Μπολάνιος, Κάμπελ (65' Ουρένια), Ρουίς, Γκαμπόα (77' Μίριε), Ντίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα