Στέψη από τώρα

18:43 7/3/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 24η Αγωνιστική

ΜΑΪΝΤΖ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: 2-2
Γήπεδο: COFACE ARENA

Αυτοκτόνησε η Γκλάντμπαχ που κέρδισε με 2-0 τη Μάιντζ κι όμως κόλλησε στο 2-2.

Η Γκλάντμπαχ πίεσε από την αρχή και στο 26ο λεπτό ο Τραορέ έκανε τα γύρισμα και ο Ράφαελ από καλή θέση, έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 67ο λεπτό ο Ράφαελ έκανε το 2-0, αλλά σε ένα τετράπλατο η Μάιντζ έφερε στα ίσα το σκορ. Αρχικά στο 73' ο Γκάις έκανε το 2-1 και στο 77' ο Οκαζάκι διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπελ, Μπούνγκερτ, Χο Παρκ, Γκάις,

Μπαουμγκάρτλινγκερ, Ντε Μπλάσις, Κλέμενς (46' Χόφμαν), Μάλι (88' Κου), Οκαζάκι

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Κορμπ, Στρανζλ (71' Μπρούερς), Γιάντσκε, Βεντ, Κράμερ, Σάκα, Τραορέ (63' Χέρμαν), Τζόνσον, Ράφαελ (89' Νορντβάιτ), Κρούζε

ΑΝΟΒΕΡΟ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-3
ΓΗΠΕΔΟ: HDL ARENA
Η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε τη 19η νίκη της στην εφετινή Bundesliga, κερδίζοντας 3-1 το Ανόβερο εκτός έδρας, και βάζει πλώρη για ένα ακόμα πρωτάθλημα αφού πλέον η διαφορά από την δεύτερη Βόλφσμπουργκ αυξήθηκε στους 11 βαθμούς.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ξεκίνησε νωχελικά σε αντίθεση με το Ανόβερο που έχασε τη πρώτη ευκαιρίας το 20' με τον Μπριάντ να πιάνει τη κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Όμως πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν από τα δεξιά ο Μπριάντ βρήκε τον Χιρόσι Κιγιοτάκε ο οποίος με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε μια κακή στιγμή της άμυνας της Μπάγερν Μονάχου με τον Ντάντε να μαρκάρει με τα μάτια.
Πάντως, η απάντηση των Βαυαρών δεν άργησε να έρθει αφού στο 28' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ο Τσάμπι Αλόνσο έφερε το ματς στα ίσια. Πολύ πριν το ημίχρονο, στο 33', ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Λεβαντόφσκι στην θέση του Ντάντε.
Στην επανάληψη, η Μπάγερν Μονάχου "καθάρισε" το παιχνίδι μέσα σε 13 λεπτά. Στο 60' ο Μαρσέλο ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Τόμας Μίλερ ευστόχησε για το 1-2. Στο 73' ο Ριμπερί έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και πάλι ο Μίλερ, αυτή τη φορά με κεφαλιά, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για το τελικό 1-3.
Πλέον στη Μπάγερν Μονάχου συγκεντρώνονται στη ρεβάνς με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, με το Ανόβερο να συμπληρώνει οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη.

ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Περέιρα, Μαρσέλο, Σουλζ, Άλμπορνοζ, Σανέ, Σμίντεμπαχ (76' Για Κόναν), Μπριάντ (68' Πριμπ), Μπίτενκουρτ, Κιγιοτάκε, Σόμπιχ (58' Χοσέλου)
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε (33' Λεβαντόφσκι), Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Τσάμπι Αλόνσο (68' Σβαϊνστάιγκερ), Αλάμπα, Ραφίνια, Μπερνάτ, Ρόμπεν, Γκέτσε (53' Ριμπερί), Μίλερ

ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 0-0
ΓΗΠΕΔΟ: IMTECH ARENA
Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ "κόλλησε" στο Αμβούργο μένοντας στο 0-0. Στο πρώτο μέρος οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων είχαν εκφραστή τον Γκουαϊντά με τον Γάλλο στο 19' να πλασάρει άουτ από ευνοϊκή θέση ενώ στο 25' δεν κατάφερε να νικήσει τον Βαϊντενφέλερ που έδιωξε με γροθιές.
Στην επανάληψη, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πίεσε για το γκολ και στο 56' ο Μκιταριάν βρήκε τον Ρόις ο οποίος πλάσαρε άουτ ενώ στο 62' ο Ρόις γύρισε για τον Ομπαμεγιάνγκ αλλά η κεφαλιά του Γκαμπονέζου δεν βρήκε στόχο.
Παρά τις δυνατές μονομαχίες και το πάθος των παικτών των δυο ομάδων το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ντρόμπνι, Ντικμάιερ, Τζουρού (18' Μάρκος), Κλέμπερ, Βέστερμαν, Μπεχράμι (60' Κάτσαρ), Γίρασεκ, Μίλερ, Γκουαϊντά (82' Φαν ντερ Φάαρτ), Στίμπερ, Όλιτς
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Κιρχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτζερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μκιταριάν (76' Μπλαστσικόφσκι), Ρόις, Καγκάουα (46' Καμπλ), Ομπαμεγιάνγκ (76' Ιμόμπιλε)

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: SGL ARENA
Η έκπληξη της 24ης αγωνιστικής ήταν η ήττα της Βόλφσμπουργκ με 1-0 από την Άουγκσμπουργκ. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Χέκινγκ έχασε για πρώτη φορά από τις 22 Νοεμβρίου όταν είχε ηττηθεί 3-2 από τη Σάλκε.
Σε κακή βραδιά η Βόλφσμπουργκ που στο πρώτο μέρος δεν είχε ούτε ένα σουτ προς την εστία και σε ολόκληρο το 90λεπτό είχε μόλις δυο σουτ προς το τέρμα. Μάλιστα στο πρώτο μέρος γλίτωσε το γκολ έχοντας σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα της, τον Μπενάλιο.
Η Άουγκσμπουργκ που αγνοούσε τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές ήταν πιο αποφασισμένη και πήρε τη νίκη με γκολ στο 62ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Νάλντο ανέτρεψε τον Μπάμπα. Ο Βέρνερ εκτέλεσε, ο Μπενάλιο απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Ντόμινικ Κορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Άουγκσμπουργκ.
Η Βόλφσμπουργκ προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό με τις προσπάθειες των Μπας Ντοστ (89') και Μπέντνερ (90') να μην βρίσκουν τον στόχο.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Φέλνερ, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Μπάμπα, Μπάιερ, Μπομπαντίγια (82' Τζούρτζιτς), Κορ, Άλτιντοπ (90' Γιάνκερ), Βέρνερ, Γουόν Γι (61' Καϊούμπι)
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ (77' Σάφερ), Γκιλαβογκούι (73' Μπέντνερ), Λουίζ Γκουστάβο, Σούρλε (59' Τρας), Ντε Μπρούινε, Καλιγκιούρι, Μπας Ντοστ

ΣΑΛΚΕ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 3-1
ΓΗΠΕΔΟ: VELTINS ARENA
Τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές για τη φιλόδοξη Σάλκε που επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας 3-1 τη Χόφενχαϊμ με πρωταγωνιστή τον Μαξ Μάιερ που έβαλε δυο γκολ.
Στο 12' ο Χόγκερ από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Κρίστιαν Φουχς ο οποίος με μονοκόματο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Βέβαια, ο σκόρερ στάθηκε άτυχος αφού στο 35' αποχώρησε λόγω τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Ουτσίντα.
Τα δυο επόμενα γκολ ήρθαν από συνεργασία Τσούπο Μότινγκ και Μάιερ. Στο 41' ο Τσούπο Μότινγκ αφού στόπαρε με το στήθος, εντός περιοχής, βρήκε τον Μάιερ που ερχόταν από πίσω και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε για το 2-0.
Στο 53ο λεπτό ο Τσούπο Μότινγκ έβγαλε τη μπαλιά στη μεγάλη περιοχή με αποδέκτη και πάλι τον Μάιερ που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το μόνο που κατάφερε η Χόφενχαϊμ ήταν να μειώσει στο 73' με τον Κέβιν Φόλαντ στο τελικό 3-1 αφού στη συνέχεια οι προσπάθειες των Φιρμίνο και Μπίκακιτς δεν βρήκαν στόχο.
Πλέον, η Σάλκε βρίσκεται ξανά στη πρώτη τετράδα και συνεχίζει τη μάχη για μια θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΑΛΚΕ: Βελενρόιτερ, Χέβεντες, Αγιαχάν, Νάστασιτς, Νοϊστέντερ, Μπαρνέτα, Χόγκερ (56' Γκορέτσκα), Μάιερ, Φουχς (36' Ουτσίντα), Χούντελααρ (84' Ματίπ), Τσούπο Μότινγκ
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Μπεκ, Στρομπλ, Μπίκακιτς, Κιμ, Σβέγκλερ, Πολάνσκι (82' Αμίρι), Φόλαντ, Σούμπερ (62' Σζαλάι), Φιρμίνιο, Μοντέστ (46' Άμπραχαμ)

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 0-1
ΓΗΠΕΔΟ: Schwarzwald-Stadion
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τη Βέρντερ Βρέμης που επικράτησε 1-0 της Φράιμπουργκ και ελπίζει βάσιμα σε έξοδο στο Europa League. Το γκολ που έκρινε το ματς σημειώθηκε στο 35ο λεπτό όταν από τα δεξιά ο Οζτουνάλι βρίσκει στην απέναντι πλευρά τον Φράνκο Ντι Σάντο, ο Βραζιλιάνος χάνει προς στιγμή το κοντρόλ αλλά μετά πιάνει ένα δυνατό σουτ και στέλνει τη μπάλα στο γάμα της εστίας για το 0-1.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπουρκι, Σοργκ, Χον (46' Κεμπφ), Κρμας, Γκούντερ, Σούστερ (53' Φραντζ), Νταριντά, Κλάους, Σμιντ, Μεχμέντι, Φίλιπ (85' Σαχίν)
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βολφ, Γκεμπρέ Σελασίε, Πρεντλ, Βέστεργκάαρντ, Γκαρσία, Μπαργκφρέντε, Φριτζ, Γιουνούζοβιτς (90' Κρόος), Οζτουνάλι (58' Μακιάντι), Ντι Σάντο (84' Σέλκε), Μπάρτελς

Keywords
Τυχαία Θέματα