Στη μάχη της Σούπερ Τρίτης οι Ρεπουμπλικανοί

20:57 6/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα για τους υποψήφιους Ρεπουμπλικάνους καθώς οι προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα διεξάγονται ταυτόχρονα σε 10 πολιτείες.

Η Σούπερ Τρίτη όπως ονομάζεται δίνει 412 εκλέκτορες για το χρίσμα, ενώ η πιο σημαντική ψηφοφορία θεωρείται αυτή στο Οχάιο, καρδιά της αμερικανικής βιομηχανίας, καθώς οι δύο κύριοι υποψήφιοι Μιτ

Ρόμνεϊ και Ρικ Σαντόρουμ βρίσκονται στήθος με στήθος.

Κάλπες έχουν στηθεί σε Τζόρτζια, Τενεσί, Βιρτζίνια, Μασαχουσέτη, Άινταχο, Βόρεια Ντακότα, Αλάσκα και Βερμόντ.

Οι δέκα πολιτείες της «Σούπερ Τρίτης» δίνουν περισσότερους από 400 εκλέκτορες από τους 1.144 που είναι απαραίτητοι για το χρίσμα. Από τις πολιτείες αυτές, η Τζόρτζια (76 εκλέκτορες), το Οχάιο (66 εκλέκτορες) και το Τενεσί (58 εκλέκτορες) είναι οι σημαντικότερες.

Οι εκλέκτορες θα ψηφίσουν στο συνέδριο του κόμματος στην Τάμπα της Φλόριντα τον Αύγουστο τον υποψήφιο που θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές κάλπες στις 6 Νοεμβρίου.

Πάντως, ακόμα και αν υποθετικά ένας των υποψηφίων εξασφαλίσει όλους τους εκλέκτορες της Σούπερ Τρίτης δεν θα δώσουν αυτόματα την οριστική νίκη στη κούρσα του χρίσματος.

Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό των δέκα πολιτειών είναι περίπλοκο και οι συνδυασμοί νικών και καλών επιδόσεων για τους δύο βασικούς, Ρόμνεϊ και Σαντόρουμ, ή τον Γκίνγκριτς είναι πολλοί.

Δύο μήνες μετά την έναρξη των προκριματικών στην Αϊόβα, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ, προηγείται, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πείσει τη συντηρητική βάση των ψηφοφόρων του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα