Στην επιφάνεια το σκάνδαλο της Πάρμα

19:45 29/2/2012 - Πηγή: AEK365

Έντεκα πρώην παίκτες της Πάρμα, μεταξύ των οποίων οι Φαουστίνιο Ασπρίγια, Ερνάν Κρέσον και Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, ερευνούνται για τα αδικήματα της συμμετοχής σε πτώχευση ποδοσφαιρικού συλλόγου και υπεξαίρεσης.

Τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν σήμερα πως ξεκίνησε η έρευνα των 11 παικτών που αγωνίστηκαν στην Πάρμα από το 1992 έως και το 2003 και αφορά την πτώχευση

της ομάδας το 2003 από τον τότε ιδιοκτήτη της Παρμαλάτ, Καλίστο Τάντζι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έρευνα της οποίας ηγείται η εισαγγελέας Πάολα Νταλ Μόντε κατηγορεί αξιωματούχους της Parmalat και παίκτες πως υπεξαίρεσαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ, τόσο από την εταιρία όσο και από την ομάδα, ομάδα χρησιμοποιώντας πλαστά συμβόλαια διαφήμισης.

Εκτός από τους Κρέσπο, Βερόν και Ασπρίγια, στη λίστα της εισαγγελίας βρίσκονται και τα ονόμαστα των Στόιτσκοφ, Τουράμ, Μπρολίν, Απολόνι, Μινότι, Ντινο Μπάτζιο, Κιέζο και Κρίπα.
Επίσης εμπλεκόμενοι είναι οι ιδιοκτήτες της Parmalat, Ντομένικο Μπαρίλι και Καλίστα Τάντζι, ενώ ο Ιταλικός Τύπος αναφέρει πως θα ποσά τα οποία φέρεται να υπεξαίρεσαν οι Ασπρίγια, Κρέσπο και Βερόν, είναι 4,4 εκ ευρώ, 2 εκ ευρώ και 5,6 ευρώ αντιστοίχως.

Στην ίδια αναφορά ερευνάται και η μεταγραφή του Αμάουρι, ο ποίος τελικά δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Πάρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα