Ο Δώνης προειδοποιεί ότι ο γιος του θα πάει στην Εθνική... Αγγλίας

09:16 7/9/2013 - Πηγή: AEK365

Mετά τον Γιώργο Δώνη που έχει προειδοποιήσει πως η Ελλάδα κινδυνεύει να τον... χάσει από προπονητή μετά το ατυχές πέρασμα από τον ΠΑΟΚ και την αντιμετώπιση πως τον πλήγωσε πλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την Εθνική Ελλάδος να χάσει και τον γιό του! Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα - ύμνο στον Τάσο Δώνη που προφανώς έχει πηγές και μέσα από την οικογένεια του άνεργου τεχνικού, όπως θα καταλάβετε όσοι το διαβάσετε, υπάρχει ενδιαφέρον από την Εθνική Αγγλίας(!)

να πάρει τον νεαρό Δώνη. Ενδιαφέρον που προέκυψε κατά σατανική σύμπτωση αφού ο ομοσπονδιακός προπονητής Παχατουρίδης... τόλμησε να μην καλέσει τον νεαρό Δώνη στην Εθνική. Μαλιστα με την ευκαιρία το δημοσίευμα αναφέρει πως το καλοκαίρι ο Μουρίνιο και η Τσέλσι θα δώσουν 3.000.000 ευρώ(!) για να πάρουν τον Δώνη, προσοχή τον γιο όχι τον κοουτς, οπότε ο κίνδυνος να τον αρπάξει η Εθνική Αγγλίας μεγαλώνει αφού θα τον έχει κυριολεκτικά μέσα στα πόδια της.
Αναλυτικά όσα αναφέρει το απολαυστικό δημοσίευμα της εφημερίδας GOAL NEWS:
«"Anastasioς Dοnis, the next best thing"! Της... Γιουβέντους όμως και όχι του ελληνικού ποδοσφαίρου! Κάτι βέβαια που δεν αποτελεί αυθαίρετη δική μας εκτίμηση, αλλά είναι η άποψη των "ειδικών" της "μεγάλης κυρίας", δηλαδή των Τζιανλούκα Πεσότο (αθλητικός υποδιευθυντής των ακαδημιών της), Ρομπέρτο Μάρτα (αρχισκάουτ της ομάδας στην Ιταλία) και Χαβιέρ Ριμπάλτα (αρχισκάουτ για παίκτες απο το εξωτερικό).
Γι' αυτό άλλωστε από τη Γιουβέντους έσπευσαν πριν καν ενηλικιωθεί ο μικρότερος γιος του Γιώργου Δώνη, για την ακρίβεια λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 17 του χρόνια (29/8), να του κάνουν το καλύτερο γενέθλιο δώρο. Νέο 3ετές συμβόλαιο με συνολικές (κλιμακωτές) αποδοχές 600.000 ευρώ! Για την ακρίβεια: 150.000 ευρώ την τρέχουσα σεζόν, 200.000 την επόμενη και 250.000 ευρώ την τελευταία (2015-16)!
Με αυτό το συμβόλαιο ο Τάσος Δώνης έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιταλική Πριμαβέρα (πρωτάθλημα Νέων) ανάμεσα σε Ιταλούς και ξένους! Ενα επίτευγμα που γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό από το γεγονός πως ο Δώνης τζούνιορ είναι από τους νεότερους παίκτες που αγωνίζονται στην Πριμαβέρα (προβιβάστηκε μετά από μόλις μια σεζόν, την περσινή, στην ομάδα U-17 της Γιουβέντους). Βέβαια με τέτοιες αποδοχές ακόμη και στην υποβαθμισμένη δική μας Super League και με εξαίρεση τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, θα είχε από τα μεγαλύτερα συμβόλαια. Εδώ που τα λέμε, πρέπει να είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος Ελληνας στην ηλικία του!
Από το... Λονδίνο στο Τορίνο
Ο Τάσος Δώνης το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να γίνει... ποδοσφαιρικός μετανάστης στα 16 του! Κι αφού πρώτα δοκιμάστηκε τόσο στην Αρσεναλ όσο και στην Τότεναμ, στη συνέχεια, συμβουλευόμενος τόσο τον ατζέντη του όσο και τον πατέρα του, προτίμησε να "μετακομίσει" στον ιταλικό βορρά και το Τορίνο. Η προοπτική της Γιουβέντους εκείνη τη χρονική περίοδο του έδινε μεγαλύτερα κίνητρα, άλλωστε το Λονδίνο και οι μεγάλες αγγλικές ομάδες θα μπορούσαν να περιμένουν...
Ο Παναθηναϊκός από τη Γιούβε πήρε ως τροφεία περίπου 300.000 ευρώ, κάτι... ψιλά και η ΑΕΚ αφού από τα τμήματα υποδομών της είχε περάσει ο Τάσος, όταν ο Γιώργος Δώνης κάθισε στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Αλλά παιδιά με το δικό του ταλέντο, προκειμένου να αναζητήσουν την τύχη τους σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κλαμπ, πάνε μόνα τους όχι μόνο σε άλλη χώρα, ακόμη και σε άλλη ήπειρο. Ο Τάσος Δώνης σε αυτό ήταν τυχερός αφού μαζί του στην Ιταλία μετακόμισε και η μητέρα του Δέσποινα έτσι ώστε να μπορέσει απερίσπαστος να αφοσιωθεί στη... "μεγάλη κυρία".
Ηταν το καλοκαίρι που η οικογένεια Δώνη χωρίστηκε στα τρία, με τον μικρό και τη μάνα του να μένουν στον Τορίνο, τον πατέρα στη Θεσσαλονίκη λόγω ΠΑΟΚ και τον μεγάλο γιο, τον Χρήστο, στην Αθήνα αφού με τη σειρά του διεκδικεί τη δική του καριέρα στον Παναθηναίκό...
Θα προπονείται με την πρώτη ομάδα
Οπως ο Γιώργος Σαμαράς άφησε στα 15 του την Κρήτη και τον ΟΦΗ για να πάει στην Ολλανδία και τη Χίρενφεϊν προκειμένου να "σπουδάσει" το ποδόσφαιρο σε σωστές βάσεις και με όλες τις... ανέσεις, κυρίως δε σε ένα υγιές και όχι αρρωστημένο (όπως στην Ελλάδα ) περιβάλλον, ουσιαστικά τον ίδιο... δρόμο επέλεξε και ο Τάσος Δώνης. Κατά σύμπτωση (;) γόνοι σπουδαίων διεθνών επιθετικών, του Γιάννη και του Γιώργου αντίστοιχα, που είχαν επίσης φορέσει και οι 2 τη φανέλα με το "τριφύλλι" (όταν το "τρένο" γύριζε στον ΠΑΟ το καλοκαίρι του 1991, ο Σαμαράς έφευγε για τον ΟΦΗ)...
Μόνο που ο Δώνης τζούνιορ πήγε απευθείας σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη, σε μια ομάδα που έχει από τις πιο βαριές φανέλες στον πλανήτη. Κι έναν χρόνο μετά πρέπει να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος, κάνοντας συγχρόνως περήφανους τους γονείς του. Δεν είναι μόνο το σούπερ συμβόλαιο που υπέγραψε, αλλά κυρίως η δυναμική και η προοπτική που έχει. Γιατί σύμφωνα με τους ανθρώπους της Γιουβέντους ο Τάσος είναι το κορυφαίο ταλέντο τους, ο επόμενος παίκτης τους από τις ακαδημίες που θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα!
Στο κλειστό, 3ετές, επαγγελματικό συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Γιούβε προβλέπεται: α) στην τρέχουσα σεζόν να κάνει τουλάχιστον μια προπόνηση την εβδομάδα με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε, β) το ερχόμενο καλοκαίρι να ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της πρώτης ομάδας με μεγάλη πιθανότητα να ενταχθεί και στο ρόστερ της!
Αυτός και ο... Κυριάκος
Οπως μάλιστα έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο Χαβιέρ Ριμπάλτα: "Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο που παράγει παίκτες! Υπάρχουν όμως δύο πολύ μεγάλα ελληνικά ταλέντα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Τάσος Δώνης"! Κάτι που ο Ουρουγουανός αρχισκάουτερ της Γιουβέντους (με πέρασμα κι από την Μπαρτσελόνα) το επανέλαβε και στον ευτυχή πατέρα Γιώργο Δώνη όταν βρέθηκε στο Τορίνο για τις υπογραφές, μαζί με τον δαιμόνιο ατζέντη του Τάσου, τον Αντώνη Αποστολόπουλο.
Η πρόταση της Τσέλσι
Μια σημαντική λεπτομέρεια που ανάγκασε τη "μεγάλη κυρία" να... υπογράψει με "χρυσοφόρο" (για την ηλικία του) συμβόλαιο τον Τάσο Δώνη ήταν το επίσημο ενδιαφέρον της Τσέλσι!
Οι "μπλε" του Λονδίνου τον έκαναν σκάουτινγκ όλο τον περασμένο χρόνο, ακόμη και σε ματς της Εθνικής, όπως σε εκείνο με αντίπαλο τη Βοσνία (εκτός έδρας). Παρότι είχε πάει καλά ο εκλέκτορας Θόδωρος Παχατουρίδης τον έκανε αλλαγή και σύμφωνα με τον αστικό μύθο δημιουργήθηκε παρεξήγηση μεταξύ αυτού και του Γιώργου Δώνη (ο πιτσιρικάς του είχε ζητήσει να πάει να τον δει, με αποτέλεσμα ο τότε κόουτς του ΠΑΟΚ να αλλάξει τρεις πτήσεις για να φτάσει στον προορισμό του). Μια παρεξήγηση που κάποιοι απ' ό,τι φαίνεται δεν έχουν... ξεχάσει μέχρι σήμερα κι αυτό μπορεί να κοστίσει στο ελληνικό ποδοσφαιρο στη συνέχεια!
Η ουσία είναι πως αυτό το καλοκαίρι η Τσέλσι ήταν διατεθειμένη να δαπανήσει 3 εκατομμύρια ευρώ (!!!) για τον Τάσο Δώνη προκειμένου να τον πάρει στη δεύτερη ομάδα της. Προσβλέποντας βεβαίως σε μια επένδυση για το μέλλον. Η Γιουβέντους, πάρα το οικονομικό δέλεαρ, δεν τον παραχώρησε και φρόντισε να τον "δέσει" με νέο συμβόλαιο...
Κάτι τρέχει με τον... Παχατουρίδη
Μετά απ' όλα αυτά, λοιπόν, δημιουργεί τρομερή εντύπωση και προκαλεί εύλογες απορίες το γεγονός πως ο προπονητής της Εθνικής Νέων Θόδωρος Παχατουρίδης αγνόησε επιδεικτικά τον Τάσο Δώνη και δεν τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις για το φιλικό με τη U-19 της Γερμανίας στην πόλη Ούνα, την ερχόμενη Τρίτη!
Σύμφωνα με πληροφορίες βέβαια από τον χώρο της ΕΠΟ στις προθέσεις του Παχατουρίδη είναι να τον καλέσει για το τουρνουά που θα γίνει στο Κατάρ, 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Μόνο που στις 26 ο Τάσος Δώνης θα είναι να παίξει με τη Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο για το Σούπερ Καπ της Πριμαβέρα! Φυσιολογικό, λοιπόν, είναι να θέλει να βρίσκεται σε εκείνο το παιχνίδι, πόσω μάλλον από τη στιγμή που τον έχει εκτός κλήσεων στο σοβαρό τεστ με τη Γερμανία.
Δεν... ασχολήθηκαν
Με το παράπονο του Τάσου Δώνη να έχει να κάνει και με το ότι κανένας από την ομοσπονδία ή από το τιμ του Παχατουρίδη δεν έχει μπει στον κόπο όχι μόνο να τον τσεκάρει αγωνιστικά αλλά έστω να πάρει πληροφορίες για την εξέλιξή του ή και γιατί όχι να μιλήσει μαζί του!
Λες και περισσεύουν τα ταλέντα -και δη τα 3Α- στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή οι εθνικές μας ομάδες έχουν την... πολυτέλεια να... σφυρίζουν αδιάφορα και να σνομπάρουν έναν εκ των κορυφαίων (στην ηλικία του) παικτών κοτζάμ Γιουβέντους. Το χειρότερο δε θα είναι ο Δώνης τζούνιορ είτε να... πληρώνει παλιά απωθημένα λόγω του... επωνύμου του ή την όποια "κόντρα" του πατέρα με τον προπονητή του πριν από έναν χρόνο...
Η προσέγγιση της αγγλικής ομοσπονδίας
Η είδηση πάντως δεν κρύβεται στη μη κλήση του Τάσου Δώνη στην Εθνική Νέων της Ελλάδας αλλά στο ότι περιμένει την κλήση του από τη U-19 της Αγγλίας! Ο ταλαντούχος άσος (βασικά είναι περιφερειακός επιθετικός, αλλά έχει παίξει στη Γιουβέντους από εξτρέμ και επιτελικός μέσος μέχρι και φουνταριστός) γεννήθηκε στο Μπλάκμπερν και εκτός από ελληνικό διαθέτει και αγγλικό διαβατήριο!
Οι Αγγλοι παρακολουθούν τον Τάσο Δώνη από τους αγώνες της Εθνικής μας U-17, τον είχαν δει και πέρσι σε ματς της Γιουβέντους ενώ όπως τον ενημέρωσαν σχετικά περιμένουν τα φετινά ματς της ομάδας U-20 της "μεγάλης κυρίας" στο Τσάμπιονς Λιγκ" για να πάνε και να τον τσεκάρουν ξανά! Μάλιστα, έχουν αφήσει να εννοηθεί πως ακόμη και μέσα στο 2013 μπορεί να του γίνει επίσημη πρόσκληση!
Τόσο από την πλευρά του 17χρονου άσου όσο και από την πλευρά της οικογενείας του επιβεβαιώνεται η προσέγγιση που τους έχει γίνει από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αλλά και ότι το σκέφτονται σοβαρά. Αλλωστε έχουν μεγάλα παράπονα από τη συνολική συμπεριφορά της ΕΠΟ προς τον μικρό...».

Keywords
εθνικη, δωνης, super league, ελλαδα, ΠΑΟΚ, καλοκαιρι, goal, news, super, league, ολυμπιακος, αρσεναλ, παναθηναικος, ΑΕΚ, θεσσαλονικη, αθηνα, σαμαρας, κρητη, οφη, βασεις, υγιές, παο, μπλε, ποδοσφαιρο, επο, τεστ, τιμ, Αντωνης Σαμαρας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, εθνικη ελλαδος, super league, γερμανια, επο, ιταλια, καριερα, κοντρα, λονδινο, μητερα, ολλανδια, οφη, πτησεις, τεστ, τυχη, news, αγωνες, απωθημενα, αρσεναλ, βοσνια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γονεις, δεσποινα, δικη, δωνη, δωρο, εγινε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκτιμηση, εβδομαδα, εξελιξη, ευρωπη, ιδιο, ηλικια, καταρ, κυριακος παπαδοπουλος, μικρο, μονα, ομαδα, οικογενεια, ουσιαστικα, ουσια, παιδια, παο, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, σεζον, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σουπερ, τασος, τιμ, τορινο, τοτεναμ, τρια, τσελσι, super, ελληνικα, goal, ηπειρο, χωρα, κλειστο, κληση, league, ομαδες, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, ποδια, τυχερος, υγιές, βεβαιως
Τυχαία Θέματα