Στην Ευρώπη η Ανζί

23:02 20/5/2013 - Πηγή: AEK365

Λίγες ώρες νωρίτερα από το παιχνίδι δύο βόμβες άφησαν 8 νεκρούς πίσω τους στην Μαχατσκάλα, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό - συνηθισμένοι σε τέτοια οι Ντεγκαστανοί - ούτε να αναβληθεί το παιχνίδι, ούτε να χαλάσει το... πάρτι της Ανζί. Η «Ανζί Αρένα» ήταν κατάμεστη και ο Ετό με την παρέα του τους αποζημίωσαν, καθώς με τη νίκη 2-1 επί της Λοκομοτίβ οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν την 3η θέση, την υψηλότερη στην ιστορία τους (πέρυσι είχαν τερματίσει 5οι) και θα δώσουν για δεύτερη σερί σεζόν το παρών στο Europa League

στο παιχνίδι που πιθανότατα ήταν το τελευταίο εντός έδρας του Γκους Χίντινκ στον πάγκο...
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως είχαν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία. Έτσι, οι Μοσχοβίτες κρατούσαν με σχετική άνεση το μηδέν στην άμυνα, με την καλύτερη στιγμή της Ανζί να έρχεται στο 31', όταν ο Εβέρτον έκανε το πλασέ υπό πίεση και ο Τσόρλουκα έσωσε πάνω στην γραμμή. Αφού δεν ήρθε τότε το γκολ για τους Νταγκεστανούς ήρθε για την Λοκομοτίβ, με τον Σαμέντοβ να σουτάρει από τα 30 μέτρα και να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκαμπούλοβ για το 0-1! Η αντίδραση των παικτών του Χίντινκ ήταν άμεση, αλλά με την βοήθεια του... Τσόρλουκα. Στο 40' ο Μπουσουφά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Κροάτης έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς για το 1-1!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως ξανά αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία στο να πατήσουν στην περιοχή του Κρέσιτς. Οι παίκτες του Μπίλιτς από την άλλη περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και έπρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις για να απειλήσουν με αξιώσεις τον Γκαμπούλοβ. Ετό και Ζιρκόβ (54') δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κρέσιτς στην μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία της Ανζί στην επανάληψη, όμως ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 73'. Ο Γουίλιαν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζουσιλέι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ετό με δεύτερη από κοντά έκανε το 2-1 για το 10ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα! Η Λοκομοτίβ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, όταν αρχικά ο Γκαμπούλοβ έβγαλε δύσκολα το σουτ του Ντενίσοβ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ομπίνα πέρασε άουτ, για να μείνει το 2-1 μέχρι το τέλος και να δώσει το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην Μαχατσκάλα!

Keywords
Τυχαία Θέματα