Στις 30 Δεκεμβρίου το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

10:42 23/12/2014 - Πηγή: AEK365

Με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ανεξαρτήτως αν η Βουλή έχει ή δεν έχει εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η χώρα βαδίζει προς πρόωρες εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του να ιδρύσει νέο κόμμα.
Ένα

κόμμα που δε θα έχει οργανώσεις και θα στηρίζεται στην αυτοοργάνωση και στη απευθείας σχέση του ηγέτη με το λαό, χωρίς μεσάζοντες, όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που εργάζονται πυρετωδώς για την ημέρα ίδρυση του νέου κόμματος.
Όπως όλα δείχνουν το κόμμα Παπανδρέου, μέχρι στιγμής ακούγονται τα ονόματα 'Σοσιαλιστικό Κίνημα" (ΣΟΚ), 'Αλλαγή", "Κίνημα Αξιών" κ.α. θα είναι η ελληνική έκδοση του "OCCUPY", ενός παγκόσμιου επί της ουσίας κινήματος που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και τους αγανακτισμένους της Ισπανίας και επεκτάθηκε μέχρι την "Αραβική Άνοιξη" με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε το 99%".
Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στην Κοζάνη στο πλαίσιο της έκθεσης "Από τον ανένδοτο στην Αλλαγή ο κ. Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά:
"Σήμερα, ο αγώνας για αξίες είναι παγκόσμιος. Δεν γνωρίζει σύνορα. Σήμερα, παντού στον κόσμο γίνεται μία μάχη. Αλλού αιματηρή, αλλού πολιτική, αλλά παντού σκληρή. Από την Ευρώπη μέχρι την Μέση Ανατολή, από την Wall Street μέχρι το Hong Kong.
Θυμίζοντας το "πέπλο σιωπής" που κυριαρχούσε στην ελληνική επαρχία όταν το ΠΑΣΟΚ το 1976 ίδρυε τους πρώτους πυρήνες του κόμματος στην Δυτική Μακεδονία με τον ίδιο επικεφαλής τόνισε
"Σπάσαμε το πέπλο σιωπής. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Γιατί και σήμερα δίνεται αυτή μάχη. Και διεθνώς και στην Ελλάδα. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν. Και για αυτό εμείς, οι προοδευτικές δυνάμεις,συγκρουόμαστε με την παγκόσμια επέλαση της συντήρησης και του λαϊκισμού. Είτε αυτή εκφράζεται με το φόβο, είτε εκφράζεται με την τυφλή αγανάκτηση, είτε καλλιεργεί το μίσος και θεωρίες συνωμοσίας".

Και επισήμανε: "Οι αγορές μπορούν να χαλιναγωγηθούν, αν συλλογικά οι εκλεγμένες κυβερνήσεις αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και θέσουν κανόνες και αρχές. Ότι η παγκοσμιοποίηση μπορεί να εξανθρωπιστεί. Οι ανισότητες μπορούν να περιοριστούν, να διασφαλίσουμε σωστές δουλειές και κοινωνικό κράτος, εάν δημιουργήσουμε θεσμούς διαφάνειας και δικαιοσύνης".
Ο πρωην πρωθυπουργός σημείωσε ότι "Το ζήτημα είναι, να αναλάβει και πάλι τα πρωτεία η πολιτική, η έκφραση του κοινού συμφέροντος, έναντι των αγορών, αλλά και κάθε άλλης δύναμης υπερσυγκέντρωσης εξουσιών έξω από τους δημοκρατικούς μας θεσμούς".
Και υπογράμμισε: "Σήμερα η μάχη κατά της ανισότητας και υπέρ της αλήθειας δίνεται παντού. Οι 85 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου κατέχουν περισσότερο πλούτο, από τον πλούτο του 50% των φτωχότερων πολιτών του πλανήτη μας. Αδικία. Αλλά και συγκέντρωση τεράστιας ισχύος στα χέρια λίγων. Και αυτοί οι λίγοι αιχμαλωτίζουν δημοκρατίες, εξαγοράζουν συνειδήσεις, αγοράζουν ΜΜΕ. Η συγκέντρωση της μιντιακής εξουσίας μαίνεται σήμερα ακόμα και στο διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών που το θέλουν ανοιχτό, ελεύθερο, προσβάσιμο,χώρο μάθησης για όλους και εκείνων - ισχυρών συμφερόντων, κεφαλαίου,αυταρχικών η ακραίων ηγετών, απολυταρχικών ιδεολογιών, που το θέλουν εργαλείο για τις επιδιώξεις τους. Ντουντούκα προπαγάνδας και μόνο".
Έχοντας λοιπόν στα χέρια τους μυστικές δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες 1 στους 5 πολίτες θα έβλεπε θετικά ένα νέο κόμμα υπό το Γιώργο Παπανδρέου και με ποσοστά "πρόθεσης ψήφου" που ξεπερνούν το όριο του 3% το επιτελείο του Γιώργο Παπανδρέου και ο ίδιος προσωπικά αισιοδοξούν ότι πέρα από την δικαίωση τους μπορεί να διαδραματίσουν ρυθμιστικό ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις.
Αυτές τις ημέρες μάλιστα οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου διαμορφώνουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος ανά νομό με δεξαμενή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των περιόδων 2004, 2007 και 2009 που δεν είναι εκλεγμένοι τώρα, ενώ βασική πηγή είναι και η λίστα του opengov όταν το επιτελείο του ΓΑΠ αναζητούσε εξειδικευμένο προσωπικό για να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα