Στο 0,30 θέλουν τη μετοχή οι μικρομέτοχοι

15:37 19/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σε μία μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσαν προς ενημέρωση των φιλάθλων, μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ καταγράφουν τις προτάσεις τους, ενώ ζητούν να πέσει η τιμή μετοχής της ΠΑΕ στο 0,30.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Ως ενεργοί φίλαθλοι της Α.Ε.Κ. και μικρομέτοχοι της Π.Α.Ε. έχουμε διατυπώσει, κατ' επανάληψη, σαφείς προτάσεις, για την εξυγίανση της εταιρείας και την έξοδό της, από τη δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει, την οποία είχαμε προβλέψει, στηριζόμενοι στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις

(Ισολογισμό, Προσάρτημα) των τελευταίων χρήσεων και τις Εκθέσεις Ελεγκτικών Εταιρειών. Οι προτάσεις μας έχουν καταχωρηθεί στα πρακτικά των Γ.Σ., αλλά έχουν, επιμελώς, αποσιωπηθεί για ευνόητους λόγους, από αυτούς που διοίκησαν την Α.Ε.Κ., γι' αυτό προβαίνουμε στην παρούσα ανακοίνωση, για την ενημέρωση των φιλάθλων και εφιστούμε την προσοχή ευθύνης κάθε εμπλεκομένου, στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Π.Α.Ε.

Ι.- Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της Π.Α.Ε.

Επειδή προβάλλονται διάφορες απόψεις, κάθε τόσο, για την οικονομική κατάσταση της Π.Α.Ε., εμείς ανατρέχουμε στον τελευταίο ισολογισμό της 30ης/6/2011 (για το μετέπειτα χρονικό διάστημα έχουμε ζητήσει να μας επιδειχθεί το τελευταίο Ισοζύγιο, στην προσεχή Γ.Σ.) .Ο Ισολογισμός, ως γνωστό, αποτελεί τη φωτογραφία της εταιρείας, από τον οποίο προκύπτουν, κατά τρόπο αναμφισβήτητο, τα εξής:

α) Οι ζημίες της χρήσης 1/7/2010 -30/6/2011, ανήλθαν σε 17.228.114 ευρώ και οι σωρευμένες ζημίες, με αυτές των προηγουμένων χρήσεων, ανέρχονται σε 59.527.711 ευρώ. Για τον προσδιορισμό του ποσού αυτού, συνυπολογίζονται, στον Ισολογισμό, ως εισπράξιμες και απαιτήσεις κατά Ψωμιάδη ποσού 14.528.569. ( Στην έκθεση του Τακτικού Ελεγκτή της χρήσης, αναφέρονται, ως, «ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑΣ»), οι οποίες, αν δεν εισπραχθούν, προστιθέμενες στο ποσό των εμφανιζόμενων στον Ισολογισμό σωρευμένων ζημιών, αναβιβάζουν το συνολικό ποσό αυτών, σε 74.056.280 ευρώ.

β) Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων (καθαρή θέση), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ποσό ύψους 980.320 ευρώ, προσωρινών καταθέσεων μετόχων, είναι αρνητικό (-) κατά -18.479.801 ευρώ και, όπως αναφέρει και ο Ελεγκτής, στην Έκθεσή του, συντρέχει κίνδυνος ανάκλησης της άδειας σύστασης και λύσης της εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.2190/20, αλλά και με το άρθρο 73 παρ. 3 του Ν.2725/1999 (Αθλητικού Νόμου), αν δεν ληφθούν μέτρα.

γ) Το σύνολο των υποχρεώσεών της ΑΕΚ - ΠΑΕ (βραχυπροθέσμων και μακροπροθέσμων) ανέρχεται σε 45.959.126 ευρώ, εκ των οποίων τα 26.664.290 ευρώ είναι οι βραχυπρόθεσμες οφειλές (πληρωτέες εντός εξαμήνου) και τα υπόλοιπα μακροπρόθεσμες.

Με αυτά τα στοιχεία, του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού και την ανυπαρξία παγίων (παικτών αξίας, ακινήτων κ.λ.π.) προς ρευστοποίηση, κινδυνεύει η ΑΕΚ - Π.Α.Ε., όχι μόνο να αποκλεισθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, αλλά και να μη λάβει άδεια συμμετοχής στο Ελληνικό πρωτάθλημα, με συνέπεια τον υποβιβασμό της, στη Δ΄ Ερασιτεχνική κατηγ

Keywords
Τυχαία Θέματα