Στο δικαστήριο η Κριστίν Λαγκάρντ

13:29 23/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ έφτασε σε δικαστήριο του Παρισιού για να ανακριθεί σχετικά με την υπόθεση απιστίας και κατάχρησης δημοσίου χρήματος, με φόντο τους χειρισμούς της την περίοδο που διατελούσε υπουργός Οικονομικών, το 2008, στην υπόθεση της διαμάχης ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Credit

Lyonnais.

Η έρευνα αφορά την Λαγκάρντ στο σημείο της απόφασής της το 2007, ως υπουργός Οικονομικών, για ιδιωτική διαιτησία στην επίλυση τη διένεξη ανάμεσα στην Credit Lyonnais και τον Μπερνάρ Ταπί (χρηματοδότη του Σαρκοζί) για την εξαγορά της Adidas.

Στην Λαγκάρντ δεν επιρρίπτεται προσωπικό οικονομικό όφελος. Θεωρητικά, η επικεφαλής του ΔΝΤ κινδυνεύει μπει στο στόχαστρο επίσημης έρευνας εάν προκύψουν ενδείξεις για συνέργεια.

«Χαίρομαι που σας βλέπω» είπε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής του ΔΝΤ φτάνοντας την Πέμπτη στο δικαστήριο για τη διαδικασία, η οποία ενδέχεται να κρατήσει δύο ημέρες.

Προ ημερών, ο συνήγορός της, Ιβ Ρεπικέ, είχε πει πως «η κ. Λαγκάρντ θα έχει επιτέλους την ευκαιρία να δώσει για πρώτη φορά στην [ανακριτική] Επιτροπή τις εξηγήσεις και τις διευκρινίσεις που την απαλλάσσουν από κάθε ποινική ευθύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα