Στο Ισραήλ θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Κύπρου

20:11 27/3/2013 - Πηγή: AEK365

Στο Ισραήλ πρόκειται να μεταβεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τα ενεργειακά ζητήματα στο επίκεντρο της επίσκεψης, η οποία και προσλαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα μετά την επαναπροσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας.

Η κυπριακή κυβέρνηση αναφέρει ότι δεν ανησυχεί για την εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι κινείται από την πλευρά της προς την διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους.

Την

επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ ανήγγειλε την Τετάρτη ο κύπριος υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου στη Λευκωσία κατόπιν σύσκεψης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αρνητικές κινήσεις για την Κύπρο, λόγω της σχέσης Ισραήλ-Τουρκίας, ο κύπριος υπουργός απάντησε: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και ευθυγραμμισμένοι με το υπουργείο Εξωτερικών. Έγιναν συσκέψεις τις προηγούμενες μέρες ακριβώς για αυτό το θέμα».

Και συμπλήρωσε: «Σας διαβεβαιώνω ότι παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κινηθούμε και εμείς από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους».

Ως προς το ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο, ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι θα συζητηθεί στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το δίκτυο sigma live.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν παραμένει ανοικτός και ο «δίαυλος» με τη Ρωσία, ο υπουργός απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι «ήμουν στη Μόσχα την περασμένη βδομάδα για τα θέματα του Τουρισμού, αλλά ταυτόχρονα στηρίξαμε την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για να επέλθει κάποια συμφωνία. Οι Ρώσοι έδειξαν ενδιαφέρον, δεν μπορούσε όμως να μετουσιωθεί αυτό σε κάποια βοήθεια, οπότε αφήσαμε αυτό το θέμα για το άμεσο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα