Στο… καμίνι του ΟΑΚΑ (φώτο-vid)

11:28 5/3/2015 - Πηγή: AEK365

Πανικός. Χαμός. Αμόκ. Παράνοια. Λέξεις που χρησιμοποιούνται το τελευταίο 24ωρο προκειμένου να αναδείξουν το τι συμβαίνει στο... μυαλό του ΑΕΚτζή με την έκδοση των εισιτηρίων για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, την ερχόμενη Τετάρτη. Εκεί όπου το sold out είναι δεδομένο. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά, από το 2004 όπου η ΑΕΚ μετακόμισε στο αχανές ΟΑΚΑ, που το άλλοτε «παγωμένο»

και «κρύο» Στάδιο του Αμαρουσίου θα... φορέσει τα κιτρινόμαυρα και θα μετατραπεί σε καμίνι.

Η μεγάλη Μίλαν -που στην πορεία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης- το... γνώρισε πολύ καλά. Λύγισε μπροστά στην πίεση του κόσμου και έφυγε ηττημένη από την Αθήνα, σε ένα ματς που το ήθελε διακαώς για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Βεβαίως, το έχει... γνωρίσει, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, στα ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί την τελευταία 10ετία και όσο η ΑΕΚ χρησιμοποιεί ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο.

Με αφορμή λοιπόν τον επαναληπτικό του Κυπέλλου, το aek365 θυμάται τα παιχνίδια όπου περισσότεροι από 45.000 Ενωσίτες δημιούργησαν πανικό στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Τα ρεκόρ

Μέχρι και σήμερα, το καταγεγραμμένο ρεκόρ εισιτηρίων έχει γίνει στο πρώτο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, το 2004. Το 0-0 με τους «ερυθρόλευκους», παρακολούθησαν (σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση) 63.129 Ενωσίτες οπαδοί. Οσο για το ματς με τη Μίλαν, τα επίσημα εισιτήρια ήταν 56.203, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Σταδίου, μπορούν να καταλάβουν πως ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος.

Πανικός στις εξέδρες

Δεν είναι όμως μόνο οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό (2004/05) και με την Μίλαν, που το ΟΑΚΑ «φλεγόταν». Περισσότεροι από 45.000 κόσμου έχουν βρεθεί και άλλες φορές στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και έχουν δημιουργήσει μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, που τις περισσότερες φορές... έπνιξαν τον αντίπαλο.

Την πρώτη κιόλας σεζόν που το Στάδιο «φιλοξένησε» την ΑΕΚ, εκτός από το ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους», παροξυσμός υπήρξε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου ο καταγεγραμμένος αριθμός εισιτηρίων ήταν 44.193, ωστόσο στις εξέδρες υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 Ενωσίτες. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό (41.331) της ίδιας περιόδου.

Το 2006/07 και πριν η ΑΕΚ μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έπρεπε να προσπεράσει το εμπόδιο της Χαρτς. Ο κόσμος ήταν και πάλι... εκεί. 42.925 η τελική καταμέτρηση, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, έφτασαν σε ανάλογα επίπεδα. Το 4-0 απέναντι στους «ερυθρολεύκους» το είδαν... επίσημα 40.955 κόσμου, αν και στις κερκίδες υπήρχαν τουλάχιστον 6.000-7.000 επιπλέον οπαδοί, ενώ το 1-1 με τους «πράσινους» παρακολούθησαν (σύμφωνα με την καταμέτρηση) 40.610 Ενωσίτες.
Τελευταία φορά που τα καταγρεγραμμένα εισιτήρια πλησίασαν τις 45.000, με τον κόσμο βέβαια να είναι πολύ περισσότερος, ήταν και πάλι σε ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, την σεζόν2008/09, όπου 44.104 Ενωσίτες τελικά είδαν την Ενωση να χάνει με 0-1.

Οι αγώνες Κυπέλλου

Ανάλογη εικόνα, με τη χθεσινή και τη σημερινή, στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ, όπου δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων, υπήρξαν και στους δύο τελευταίους τελικούς που έδωσε το «παρών» η ΑΕΚ. Το 2010/11, απέναντι στον Ατρόμητο, με την Ενωση να παίρνει στην κατοχή της περίπου 45.000 εισιτήρια, αυτά εξαντλήθηκαν την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας τους. Μάλιστα, χαρακτηριστική εικόνα εκείνης της ημέρας ήταν οι κάκιστες καιρικές συνθήκες, με την καταρρακτώδη όμως βροχή να μην εμποδίζει τον κόσμο να περιμένει καρτερικά για ένα «μαγικό χαρτάκι». Πανικός βεβαίως είχε δημιουργηθεί και πριν τον ανεπανάληπτο τελικό του 2009, με τα εισιτήρια όμως τότε να είναι μοιρασμένα για τους οπαδούς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα