Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ο Παπαντωνίου

11:03 17/12/2012 - Πηγή: AEK365

Τις δραστηριότητες του ιδρύματος "Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής" που ανήκει στον Γιάννο Παπαντωνίου θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη ιδιαίτερα μετά τις ελλιπείς εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για τις καταθέσεις του.
Οι αρμόδιες Αρχές θα ψάξουν τα φορολογικά στοιχεία του ιδρύματος καθώς και την προέλευση της χρηματοδότησης του με τον Γιάννο Παπαντωνίου να προχωρά στην

ίδρυση του "Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής" λίγους μήνες μετά την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, τον Νοέμβριο του 2006.
Σκοπός του ιδρύματος ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου παραγωγής προοδευτικών ιδεών και πολιτικών που θα απαντούσαν αξιόπιστα στα σύγχρονα προβλήματα της δημόσιας ζωής.
Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, ένα από τα ιδρυτικά του μέλη είναι και ο Σπύρος Τραυλός, κατηγορούμενος για το σκάνδαλο τον υποβρυχίων και ελέγχεται για τα εξοπλιστικά, ενώ παράλληλα εμπλέκεται και στο σκάνδαλο της ΗΛΠΑΠ με την αγορά των 90 τρόλεϊ. Ακόμα ένα μέλος είναι ο Κώστας Ζώρας ο οποίος διατέλεσε γενικός γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο που ο Παπαντωνίου ήταν ο "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας. Ο Κ. Ζώρας από το 1984 μέχρι το 1988 ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο της εποχής. Είχε διωχθεί με την κατηγορία της πλαστογραφίας, με σκοπό την παράνομη παράταση θητείας δύο νομικών συμβούλων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα