Στόχος η ομαλή προσαρμογή για Κατίδη

17:05 29/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Κατίδης είναι από τους πιο χαρισματικούς μεσοεπιθετικούς παίκτες της ΑΕΚ. Έχει τεχνική, αντίληψη του χώρου και νεύρο. Κάτι που χρειάζεται πολύ η Ένωση με τα φετινά δεδομένα. Ωστόσο, ο νεαρός διεθνής επιθετικός μέσος μπήκε στην ομάδα… απότομα στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε την απαιτούμενη ομαλή προσαρμογή που θα έπρεπε.

Ήταν στην εξέδρα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα καθώς μόλις είχε πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ και δίχως να έχει

κάνει κανονική προετοιμασία με τον Άρη, με δεδομένο ότι είχε ένα «φορτωμένο» καλοκαίρι ελέω της εθνικής Νέων (στις 15 Ιουλίου ήταν ο τελικός). Μία εβδομάδα μετά το ματς με τους Αρκάδες έπαιξε για περισσότερο από μισή ώρα στην Ξάνθη και μετά έφυγε με την εθνική Ελπίδων για ματς χάνοντας τα δύο φιλικά προσαρμογής με Ιωνικό και Λεβαδειακό.

Επέστρεψε και έπαιξε για 50 λεπτά με τον Άρη στο ΟΑΚΑ (μπήκε αλλαγή στο 40’ στην θέση του τραυματία Λαγού), μία εβδομάδα μετά έπαιξε 90λεπτο στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, ακόμη ένα 90λεπτο στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, όπως και με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Εν συνεχεία ήρθε ο Λίνεν αλλά ο Κατίδης πήγε πάλι στην Ελπίδων χάνοντας πάλι προπονήσεις. Επέστρεψε την ημέρα του φιλικού στο Αιγάλεω και έπαιξε 45 λεπτά, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε παίξει με την Ελπίδων στο Ελληνικό. Ο Γερμανός τεχνικός κατάλαβε ότι ο νεαρός είχε μπει… απότομα στην ΑΕΚ, ωστόσο τον ενέταξε στο πλάνο της Τούμπας. Εκεί που για 66 λεπτά έπαιξε ως άτυπος σέντερ φορ.
Και στις 8 επίσημες συμμετοχές του ο Κατίδης δεν κατάφερε να ξεχωρίσει αν και προσπάθησε πολύ. Τα έδωσε όλα, αλλά χρειάζεται προσαρμογή. Κάτι που δεν «αγοράζεται» με το πάθος και το κάτι… παραπάνω. Για αυτό και ο 19χρονος είχε πολλά νεύρα (αποτέλεσμα οι πολλές κάρτες) και αποτέλεσμα αυτών τα λάθη.

Ο Λίνεν στο ματς με τον Πλατανιά δεν τον έβαλε ούτε δευτερόλεπτο. Το ότι τον πιστεύει πολύ είναι δεδομένο. Όμως, θεωρεί ότι χρειάζεται χρόνο. Να αποκτήσει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, να μάθει το παιχνίδι της ομάδας και ειδικά με τις αλλαγές στην τακτική που έφερε ο Λίνεν εδώ και δύο εβδομάδες και εν συνεχεία να μπει στην ομάδα ξανά έχοντας την τακτική συγκέντρωση και την αγωνιστική πειθαρχία που έχουν οι συμπαίκτες του στα δύο τελευταία 90λεπτα με τον Γερμανό τεχνικό στον πάγκο.

Για αυτό και ο Λίνεν θα… περιμένει τον Κατίδη να προσαρμοστεί απόλυτα και όταν γίνει αυτό, είναι δεδομένο ότι θα του δώσει την ευκαιρία να μπει και να δείξει την βελτίωση του. Και πολύ πιθανόν χρησιμοποιώντας τον από τον άξονα (η φυσική θέση του) και όχι από τα άκρα, εκεί όπου δεν μπορεί να βοηθήσει και «ταλαιπωρείται» άσκοπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα