Στον ανακριτή οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας

10:52 14/3/2012 - Πηγή: AEK365

Στον 4ο Ειδικό Ανακριτή θα οδηγηθούν μέσα στην ημέρα οι τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που προκάλεσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο. Μαζί με τις πέντε γυναίκες θα απολογηθούν και οι σύζυγοι δυο εξ αυτών.
Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται οι επτά κατηγορούμενοι είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Οι κατηγορούμενες γυναίκες, οι οποίες φέρονται να είχαν συστήσει ομάδα

εκμεταλλευόμενες τις κατάλληλες θέσεις που κατείχαν στο ΙΚΑ, όπως στο μητρώο, το τμήμα παροχών και το οικονομικό τμήμα, ενέκριναν ποσά σε ασφαλισμένους για εικονικές παροχές, λαμβάνοντας οι ίδιες μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά.
Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αναφέρονται εκατοντάδες περιπτώσεις παροχών που έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" των Αρχών, καθώς η δράση των πέντε υπαλλήλων φαίνεται να ξεκινά από το 2003.

Keywords
Τυχαία Θέματα