Στον κορυφαίο χώρο παρουσιάζεται το καλύτερο γήπεδο!

10:19 5/10/2013 - Πηγή: AEK365

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου του 2013... Θα είναι ακόμη μία ημερομηνία που θα γραφτεί στην ιστορία της ΑΕΚ: Σε ένα μήνα από τώρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν με λαμπρότητα το νέο παλάτι της ΑΕΚ, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια πρώτη γεύση του οποίου πήραμε πριν από τρεις ημέρες.

Η είδηση πλέον είναι ο χώρος

που διάλεξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης να παρουσιάσει σε όλο τον κόσμο τα αναλυτικά σχέδια του Ναού... Είναι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στη Λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για τον κορυφαίο χώρο της Αθηνάς, για έναν χώρο που προκαλεί αίσθηση με το που μπαίνεις μέσα... Στην μεγάλη αίθουσα λοιπόν, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 6 του Νοέμβρη θα χτυπά η καρδιά της ΑΕΚ, αλλά και του ελληνισμού...

Διαβάστε την ιστορία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση:

Το Δεκέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ένα κέντρο πολιτισμού,προσβάσιμο σε όλους. Αποστολή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών είναι η προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση, η συνύπαρξη και η συνομιλία των επιστημών και των ιδεών με τις τέχνες. Οι χώροι τέχνηςστην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν θέατρο, διαλέξεις, μουσικές παραστάσεις, χορό και όπερα.

Για την αρχιτεκτονική μελέτη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών συγκεντρώθηκαν 66 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, από τις οποίες επελέγη η πρόταση του γαλλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Architecture Studio. Το κτίριο θεμελιώθηκε το 2000 και κατασκευάστηκε με την αποκλειστική χρηματοδότηση και επίβλεψη του Ιδρύματος Ωνάση. Αποτελεί ένα έξοχο δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής ενώ η απλότητα του κτιριακού όγκου και η απέριττη μορφολογία τού προσδίδουν έναν έντονο μνημειακό χαρακτήρα.

Για το εσωτερικό των αμφιθεάτρων πραγματοποιήθηκε νέα αρχιτεκτονική μελέτη του αρχιτέκτονα Mark Foley. Τον φωτισμό στις θεατρικές αίθουσες, επιμελήθηκε ο James Morse ενώ ο επανασχεδιασμός του αρχιτεκτονικού φωτισμού σε όλο το κτίριο πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ελευθερία Ντεκώ & Συνεργάτες. Τον χώρο του μπαρ σχεδίασε ως αυτοτελές εικαστικό έργο η εικαστικός Αιμιλία Παπαφιλίππου.

Οι εσωτερικοί χώροι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με συνολική έκταση 18.000 τ.μ., αναπτύσσονται σε 7 ορόφους και 9 υπόγεια επίπεδα. Το κτίριο περιλαμβάνει:

Κεντρική Θεατρική Σκηνή Αριστοτέλης Ωνάσης 880 θέσεων, κατάλληλη για θεατρικές παραστάσεις, συμφωνική ορχήστρα, όπερα, χορό, κινηματογράφο, διαλέξεις και συνέδρια
Μικρή Σκηνή Χριστίνα Ωνάση 220 θέσεων, κατάλληλη για θεατρικές, μουσικές ή χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις και ειδικές κινηματογραφικές προβολές (πολυμέσων, εικονικής πραγματικότητας)
Εκθεσιακό χώρο Αλέξανδρος Ωνάσης εμβαδού 600 τ. μ.
Υπαίθριο θέατρο
Εστιατόριο και υπαίθριο χώρο εστίασης
Μπαρ
Υπόγειους χώρους στάθμευσης

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη λειτουργία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgt.gr."

Keywords
Τυχαία Θέματα