Στους «8» Γκάνα και Μάλι

22:11 1/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ 4ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΓΚΑΝΑ-ΓΟΥΪΝΕΑ: 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: «Σταντ Ντε Φραντσεβίλ»
Την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Κόπα Άφρικα πήρε η Γκάνα, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Γουϊνέα στο «Σταντ Ντε Φραντσεβίλ» για την 3η Αγωνιστική, φθάνοντας τους επτά βαθμούς και θα αντιμετωπίσει την Τυνησία στα προημιτελικά. Η Γουϊνέα απείλησε στο 12' με τον Μπανγκουρά να σουτάρει

άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ η Γκάνα απάντησε στο 21' με τον Αντρέ Αγιού να αστοχεί σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπαντού από τα δεξιά. Τα «μαύρα αστέρια» άνοιξαν το σκορ στο 28' όταν ο Ασαμόα εκτέλεσε κόρνερ με πάσα στον Μπαντού, ο οποίος με δεξί σουτ από πλάγια δεξιά νίκησε τον Γιατάρα για το 1-0. Η Γκάνα απείλησε ξανά στο 34' με τον Ινκούμ να νικιέται σε τετ α τετ από τον Γιατάρα, ενώ στο 43' «φλέρταρε» με το 2-0 αλλά το πλασέ του Γκίαν Ασαμόα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι των φιλοξενουμένων. Η Γουϊνέα απάντησε στο 45+2' όταν ο Φειντουνό τροφοδότησε τον Καμαρά που με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Γουϊνέα άγγιξε το γκολ στο 55' όταν ο Ντιαλό τροφοδότησε τον Μπανγκουρά που σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 68' η Γκάνα απάντησε με τον Αντρέ Αγιού να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι μετά από μπαλιά του Βορσά. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μ. Μπα στο 78' για φάουλ στον Ινκούμ.
ΓΚΑΝΑ: Λάρσεν, Πάντσιλ, Αλχασάν, Βορσά, Μπογιέ, Ινκούμ, Ανάν (76' Μπόατενγκ), Μπαντού, Ασαμόα, Αντρέ Αγιού (88' Τακουϊ), Γκίαν Ασαμόα (75' Ταγκόε).
ΓΟΥΪΝΕΑ: Γιατάρα, Ντιαλό, Μ. Μπα, Τ. Μπα, Μπαλντέ, Ζαγιατέ, Καμαρά, Τραορέ (78' Α. Μπανγκουρά), Φειντουνό (76' Μπαλντέ), Ντιαλό, Ι. Μπανγκουρά (85' Καλαμπαλέ).
ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ-ΜΑΛΙ: 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: «Σταντ Ντ' Ανγκοντζέ»
Την πρόκριση του στα προημιτελικά πανηγύρισε το Μάλι, αφού νίκησε με 2-1 την Μποτσουάνα στο «Σταντ Ντ' Ανγκοντζέ» τερματίζοντας στην 2η θέση με έξι βαθμούς, και θα αντιμετωπίσει την Γκαμπόν για μια θέση στα ημιτελικά. Το Μάλι απείλησε στο 8' με τον Μαϊγκά να σουτάρει άουτ από την μικρή περιοχή, ενώ στο 21' άγγιξε το γκολ όταν ο Κεϊτά τροφοδότησε τον Ντεμπελέ που πλάσαρε τον Μαρουμό αλλά ο Τουμά έδιωξε προ της τελικής γραμμής. Η Μποτσουάνα απάντησε στο 28' όταν ο Μολχαμπανκέ τροφοδότησε τον Τσιρελέτσο, ο οποίος σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά ο Σισοκό έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 35' όταν ο Μ. Τραορέ με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Σο τετ α τετ με τον Μαρουμό, όμως το πλασέ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Μποτσουάνα πήρε προβάδισμα στο 51' όταν ο Μοατχαπίνγκ τροφοδότησε τον Γκελέ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Σισοκό. Η απάντηση του Μάλι ήταν άμεση αφού στο 56' ο Μαϊγκά σέντραρε από τα δεξιά για τον Α. Τραορέ που έπιασε την κεφαλιά με τον Μαρουμό να διώχνει ασταθώς, όμως στην επαναφορά ο Ντεμπελέ με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Το Μάλι ήταν άτυχο στο 69', αφού το σουτ του Κουλιμπαλί από την μπαλιά του Ντεμπελέ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μαρουμό. Την νίκ
Keywords
Τυχαία Θέματα