Στρατούλης: Δεν έφεραν διακριτικά της ΑΕΚ

20:32 17/12/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Δημήτρης Στρατούλης με ανακοίνωση του κόμματος του χθες βράδυ και δηλώσεις του, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση στο ημίχρονο του ΑΕΚ – Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο gazzeta για την επίθεση που δέχθηκε, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Πηγαίνετε

συχνά στο Ολυμπιακό Στάδιο για τα παιχνίδια της ΑΕΚ;

«Είμαι μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και εδώ και πολλά χρόνια, έχω εισιτήριο διαρκείας και όποτε μου επιτρέπουν οι πολιτικές, κοινωνικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις, πηγαίνω στο γήπεδο μαζί με τον γιο μου και παρακολουθώ την αγαπημένη μου ομάδα.»

- Να υποθέσουμε ότι σας λυπεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα τα τελευταία χρόνια η ομάδα, που φέτος – πέρα από τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα – κινδυνεύει πλέον και με υποβιβασμό...

«Πάρα πολύ, γιατί η ομάδα μας έχει μεγάλη ιστορία, ήθος και αποτελεί σημείο αναφοράς για την προσφυγιά και όπως όλοι οι υγιείς φίλαθλοί της, πονάω να την βλέπω να “υποφέρει” σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει “βαριά” και τον αθλητισμό και η “Ένωση” πληρώνει την αδυναμία να “καλύψει” οφειλές των προηγούμενων διοικήσεων, καθώς επίσης και την έλλειψη ενός επενδυτή με πραγματικό ενδιαφέρον να αναλάβει την ομάδα...

- Τι προβλέπετε, θα καταφέρει τελικά να σωθεί η ομάδα;

«Πιστεύω ότι στο τέλος, κάτι θα γίνει και η ΑΕΚ θα σωθεί! Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, αυτά τα νέα παιδιά που αποτελούν την βάση της ομάδας έχουν μεγάλο εγωισμό ψυχή και έχω την αίσθηση ότι κερδίσουν την μάχη... Ο κόσμος θα είναι συνεχώς στο πλευρό και θέλω να πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από την “Ένωση” θα συμβάλουν και ο υποβιβασμός θα αποφευχθεί...»

- Θα αργήσετε να ξαναπάτε στο γήπεδο ή στο επόμενο ματς θα είστε εκεί;

«Εννοείται πως θα ξαναπάω το συντομότερο δυνατόν! Άλλωστε, εξαιρετική σχέση και με τους φιλάθλους, σε κάθε παιχνίδι κάνουμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πολιτικές και αθλητικές και πραγματικά περνάω πολύ καλά...»

- Αυτοί που σας χτύπησαν, δήλωσαν φίλαθλοι της ΑΕΚ;

«Κανένας τους δεν έφερε διακριτικά της ομάδας! Εκείνη την ώρα μιλούσα στο κινητό με έναν συνάδελφό μου. Το μόνο που είπαν είναι ότι “είμαστε Χρυσή Αυγή και θα σε σκοτώσουμε!”... Είχα πάει στην τουαλέτα και παρ' ότι αρχικά σάστισα... Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου κι άρχισαν να μου λένε περί συνωστισμού στη Σμύρνη και εμφυλίου πολέμου, λέγοντάς τους “τι 'ναι αυτά που λέτε ρε παιδιά, εδώ είμαστε όλοι ΑΕΚ...», αλλά ο ένας εκ των τριών που μου μίλησαν, μου απάντησε ότι “εγώ είμαι πρώτα Χρυσαυγίτης και μετά ΑΕΚ!” και στη συνέχεια άρχισε να με απωθεί και να με κλωτσάει...

- Πως αντιδράσατε στη συνέχεια;

«Προσπάθησα να κερδίσω λίγο χρόνο αλλά όταν άρχισαν να με χτυπάνε στο πρόσωπο, φώναξα “Στρατούλης, με σκοτώνουν οι Χρυσαυγίτες!” και σχεδόν αμέσως έτρεξε κόσμος και το επεισόδιο έλαβε τέλος, ευτυχώς γιατί αυτός ο... τραμπούκος ήταν πολύ δυνατός και θα μπορούσε να χτυπήσει ακόμη πιο άσχημα!»

- Ο γιος σας δεν ήταν μαζί σας;

«Όχι, είχε μείνει στην κερκίδα... Μακάρι να ήταν μαζί γιατί είναι γερό παλικάρι και δεν θα τους είχε αφήσει να με πειράξουν. Του τηλεφώνησα αμέσως, όμως και στη συνέχεια πήγαμε μαζί και με κάποια στελέχη της κεντρικής επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στο γήπεδο, πρώτα στο ιατρείο του για τις πρώτες βοήθειες και μετά στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσω μήνυση. Αμέσως μετά πήγα στο νοσοκομείο για να κάνω μαγνητική και αξονική τομογραφία, για το ενδεχόμενο να έχω πάθει κάποιο αιμάτωμα ή εγκεφαλική αιμορραγία, αλλά ευτυχώς οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές...»

- Τι σας έχει μείνει απ' αυτή την περιπέτεια;

«Δυστυχώς, πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση ακόμη και όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο για να ξεφύγουμε λίγο και να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα, γιατί πλέον στην κοινωνία μας το θράσος περισσεύει! Αυτές οι περιθωριακές ομάδες είναι ικανές να σκοτώσουν ακόμη και άνθρωπο! Αν επιτίθενται μ' αυτόν τον τρόπο σε έναν βουλευτή, σκεφτείτε τι θα κάνουν σ' έναν απλό αριστερό φίλαθλο ή μετανάστη, τον οποίο και μισούν! Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο η αστυνομία και όλοι όσοι προβαίνουν σε τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις, να τιμωρούνται παραδειγματικά...»

- Δεχτήκατε κάποιο τηλέφωνο ανθρώπινης συμπαράστασης, από τους συναδέλφους σας από την “Χρυσή Αυγή”, τους οποίους συναντάτε κάθε μέρα στη Βουλή;

«Όχι από κανέναν, δυστυχώς! Απ' ότι γνωρίζω εξέδωσαν μία ανακοίνωση με την οποία διαψεύδουν ότι η επίθεση προήλθε από μέλη της “Χρυσής Αυγής” και απ' ότι έμαθα μόλις τώρα, κατέθεσαν μήνυση εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμιση... Προφανώς για αντιπερισπασμό... Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η επίθεση οργανώθηκε από την “Χρυσή Αυγή”, αλλά ότι ο επικεφαλής του δήλωσε ότι είναι μέλος της...»

Keywords
Τυχαία Θέματα