Στροφή των Ελλήνων στα ντόπια προϊόντα

20:04 6/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσιεύει την έρευνα «Καταναλωτής και Ελληνικό Προϊόν» η οποία δείχνει πως το 67% των Ελλήνων καταναλωτών προτιμά τα ελληνικά προϊόντα έναντι των εισαγόμενων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές Γ. Μπαλτά και Π. Θεοδωρίδη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών αντίστοιχα και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως οι Έλληνες καταναλωτές προκειμένου να στηρίξουν την

οικονομία και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας έχουν κάνει στροφή στα ντόπια προϊόντα.
Μάλιστα, το 86,4% των καταναλωτών όταν βρίσκει ελληνικά προϊόντα τα προτιμά από τα εισαγόμενα, αν και το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του 2012 ήταν ελαφρώς υψηλότερο στο 87,24%.
Πρωταρχικό κίνητρο (συγκεντρώνει το 77% των απαντήσεων) για την επιλογή των ελληνικών προϊόντων είναι ότι οι καταναλωτές θεωρούν ότι έτσι στηρίζουν την ελληνική παραγωγή.
Δεύτερος λόγος (με ποσοστό 34%) είναι ότι θεωρούν πως τα ελληνικά προϊόντα υπερτερούν σε ποιότητα από τα εισαγόμενα, ενώ τρίτος λόγος με χαρακτηριστικά χαμηλό ποσοστό (μόλις 16%) είναι ότι αγοράζουν ελληνικά προϊόντα διότι είναι φθηνότερα από τα εισαγόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα