Συνάντηση ΑΕΚ με τους επενδυτές από το Κατάρ

09:20 16/11/2011 - Πηγή: AEK365

Σε νέες λεπτομέρειες για το τι είναι και πως ξεκίνησε η ιστορία με τους επενδυτές από το Κατάρ και την ΑΕΚ, προχωρά η εφημερίδα GOAL. Στο ρεπορτάζ της τονίζεται ότι οι Καταριανοί είναι αποφασισμένοι μέχρι να βάλουν και 20 εκατ. ευρώ άμεσα στην ΑΕΚ, εφόσον βέβαια πάνε όλα καλά στην πορεία των διαπραγματεύσεων και εφόσον προκύψει οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ να μη βρεθούν σημεία και... τέρατα. Επιπλέον η εφημερίδα

τονίζει ότι την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ της ΑΕΚ και των υποψήφιων επενδυτών προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ακολουθεί αυτούσιο το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας GOAL, που αναφέρεται στο γεγονός ότι ο πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα κάλεσε τους επενδυτές να... κοιτάξουν την Ελλάδα, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα:

εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών και έχει έδρα την πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα. Ο «σύνδεσμός» της στη χώρα μας είναι ο ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας αραβικών συμφερόντων με έδρα την Αθήνα. Οι δύο εταιρείες δεν έχουν άμεση εταιρική σύνδεση, αλλά έχουν συνεργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Ρόλο στο... προξενιό φέρεται να έχει παίξει και ο πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα, ο οποίος πληροφόρησε τους συμπατριώτες του για τις δημοφιλείς αλλά... άφραγκες ελληνικές ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ηδη μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι έχουν έρθει σε επαφή με μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι που αναμένεται να τους εκπροσωπεί σε αυτή την υπόθεση, αν όλα πάνε καλά και προχωρήσει η υπόθεση.

Το σχέδιο των υποψηφίων αγοραστών είναι να μην αποκλείσουν κανέναν Ελληνα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να συμμετάσχει ως «συμπαίκτης» και με όρους αγοράς. Δείχνουν μάλιστα διατεθειμένοι ακόμα και να ανεβάσουν το ύψος της δικής τους επένδυσης, αν δουν ότι η προσπάθειά τους θα υποστηριχθεί και από ελληνικά κεφάλαια.

Για να γίνουν, βέβαια, όλα αυτά θα πρέπει να ελεγχθεί το «μαγαζί» και αυτό θέλει χρόνο. Είναι, όμως, αποφασισμένη η αραβική πλευρά να προχωρήσει άμεσα στην επένδυση κεφαλαίων, παράλληλα με το λογιστικό έλεγχο. Αν, βέβαια, προκύψουν από αυτόν τον έλεγχο... σημεία και τέρατα, θα υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλίδες για ακύρωση της συμφωνίας και επιστροφή των όποιων χρημάτων θα έχουν ήδη δοθεί.

«Αγκάθι», βέβαια, αποτελεί το δάνειο της Morgan Stanley και οι ενεχυριασμένες σε αυτή μετοχές. Το ποσό έχει φτάσει στα 6,8 εκατ. ευρώ, αλλά ο Αδαμίδης έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι με ένα-ενάμισι εκατομμύριο μπορεί να «σβήσει». Και, βέβαια, μεγάλο ρόλο στην υπόθεση θα παίξουν τυχόν απαιτήσεις των νυν μετόχων. Ολα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στο αυριανό ή μεθαυριανό ραντεβού και από αυτό θα δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα