Συνεχίζει την κατάληψη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

12:56 23/11/2011 - Πηγή: AEK365

Έξω από το Κέντρο Διακοπής Ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων βρίσκεται για τέταρτη μέρα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, παρά την εισαγγελική εντολή για εκκένωση του κτηρίου.

Στο χώρο της κατάληψης βρέθηκε και το βράδυ της Τρίτης η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για να εκφράσει τη συμπαράστασή της, ενώ στα γραφεία της ΔΕΗ βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, εκτός λειτουργίας παραμένει το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της Επιχείρησης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ από πολίτες που προσέρχονται για την εξόφληση λογαριασμών.

Προειδοποίηση Βενιζέλου στους Δήμους

Σύμφωνα με τα Νέα, προειδοποίηση στους δημάρχους που πρωτοστατούν στο κίνημα κατά της είσπραξης του τέλους ακινήτων απηύθυνε την Τρίτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Όπως είπε, αν συνεχίσουν την ίδια τακτική, «θα προχωρήσουμε σε συμψηφισμούς με την καταβολή των εθνικών πόρων των δήμων». «Δεν μπορεί οι δήμαρχοι να δέχονται να εισπράττουν δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και να μην αντιδρούν στη διακοπή του ρεύματος για όσους δεν έχουν να πληρώσουν και να αντιδρούν μόνο στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι θα υπάρξει αναλυτική υπουργική απόφαση και όχι τροποποίηση του νόμου που έχει ψηφιστεί για να προωθηθούν κάποιες αναγκαίες αλλαγές και εξαιρέσεις, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα